Rør og fittings

Hos EL & VVS finder du alt det, du skal bruge i forbindelse med vand- eller gasinstallationer. Vores udvalg inden for rør og fittings er stort, så du altid kan finde det, du lige mangler.

Vi har derfor helgarderet dig ved at forhandle alt fra rustfrie og støjdæmpende rør til PE/PEM- og PEX-rør og VVS-fittings – alt sammen til gode priser. Alle vores rør og vvs-fittings er produceret til professionelt brug, hvorfor du godt kan forvente en lang holdbarhed og en kvalitet i topklasse.

Er du i tvivl om, hvilke produkter, der er de rigtige for dig? Så tøv ikke – kontakt vores kundeservice og få straks den hjælp, du fortjener.

Hvad siger kunderne?

Køb billige rør og fittings online hos EL & VVS

Hos EL & VVS sælger vi et hav af rør og fittings fra nogle af de mest populære mærker på markedet, heriblandt anerkendte mærker som Blücher og Geberit.

Du kan altid få dine rør og fittings til markedets bedste pris hos os.


Vores prismatch betyder, at du kan forvente markedets bedste online priser. Finder du nogle af vores rør og vvs-fittings andetsteds til en bedre pris, prismatcher vi det øjeblikkeligt.

 

Typer af rør

Når det kommer til vandrør og fittings, kan det godt betale sig at købe nogle solide rør, da de derved kan holde i mange flere år.

Levetiden for en pumpe vil altid være en smule kortere end dine rørs levetid. Men ved både at opsætte rør og pumper korrekt, kan du faktisk forlænge levetiden på dem begge.


Der findes mange forskellige typer rør – og særligt PEX-rør er kendte for deres lange levetid og derfor også ofte i VVS-installationer.


Hvis du er på udkig efter rør til din brugsvandsinstallation i en ældre bolig, vil du typisk bruge galvaniserede rør, hvorimod nyere boliger er begyndt at anvende PEX-rør.


Til tætning og samlinger af dine rør og fittings, er det en god idé at anvende pak-materialer. Hos EL & VVS har vi et stort udvalg af pak-materialer, der både består af pakgarn, paktape, papsalve, silikonespray og meget andet brugbart.  

 

Hvad er fittings?

Fittings dækker over en bred vifte af forskellige produkter. Det dækker blandt andet over tilbehør, du bruger til dine vandinstallationer og til samling af dine rør. Men fittings dækker også over produkter som ventiler til vandsystemer.

Hos EL & VVS finder du både kontraventiler og sikkerhedsventiler, der kan være utrolig nyttige at bruge, når du skal lukke af for luft, damp eller gas.

 

Viden om montering af rør og fittings

Det er ganske nemt at montere rør og fittings, og derfor kan du som regel også selv klare opgaven.

Til montering af almindelige rør bruges der typisk pakgarn til påføring i gevindet, som så efterfølgende bindes rundt om. Rørenden skal være fri for pap-garnet. Paksalve placeres i et jævnt lag uden om paptråden, så al papgarnet er dækket til. Derefter vil du typisk være klar til at samle dine rør.


Det såkaldte paktape kan være brugbart, hvis der i nogle af din installationer stilles store krav til syrebestandighed, varme eller tryk. Denne tape kan klare alle temperaturer fra -200 grader til +260 grader.

 

Hvilke vandrør skal man bruge?

Der findes både plastrør, kobberrør og stålrør – og de fås alle i forskellige tykkelser og størrelser.

Stålrør kan både fås galvaniseret og ikke-galvaniseret. Ved førstnævnte er levetiden længere, og samtidig tilstoppes dine rør også mindre, hvorimod ikke-galvaniserede rør begynder at ruste med tiden.


Mange vælger i dag at anvende galvaniseret stål, fordi det har en lang holdbarhed og samtidig er et prisvenligt materiale. Derfor vil du som regel også få mere for pengene, hvis du vælger dette materiale over rustfrit stål.


I mange nye boliger anvendes der også PEX-rør, fordi de har en høj fleksibilitet – og så er de prisvenlige. Rør-typen kan nemlig både bruges til etablering af gulvvarme og til at videreføre dit brugsvand.


Men PEX-rør har også en anden smart funktion, der er værd at kende til. Du kan nemlig nemt placere et PEX-rør inde i et gammelt vandrør. Det kan være utrolig nyttigt, hvis der pludselig opstår en skade på et af dine rør.


Er du i tvivl om, hvilke rør og fittings, der er de rigtige for dig, er du altid velkommen til at søge rådgivning hos os. Vores kundeservice-team klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

 
Et øjeblik...