Energi & Klima

Et godt indeklima er alfa og omega for sundheden i hjemmet, for beboerne såvel som for bygningen. En af vores mest populære produktkategorier er ventilation og klima, og vi har stor ekspertise på området. Har du spørgsmål til, hvilket produkt du skal vælge til dit behov, så spørg os endelig – enten via chatten på hjemmesiden eller via vores Facebook, hvor andre også kan få glæde af spørgsmål og svar.

Hvad siger kunderne?

Ventilation og klima i boligen

Et godt indeklima er alfa og omega for sundheden i hjemmet, for beboerne såvel som for bygningen. En af vores mest populære produktkategorier er ventilation og klima, og hos Elvvs.dk vi har stor ekspertise på området. Har du spørgsmål til, hvilken ventilator du skal vælge til dit behov, så spørg os endelig – enten via chatten på hjemmesiden eller Facebook, hvor andre også kan få glæde af spørgsmål og svar.

Hvad er et godt indeklima

Boligens indeklima afhænger af luft, fugt og varme. Jo færre partikler der er i luften, jo mindre fugt og jo mere jævn varmen er, jo bedre er indeklimaet.

Specielt på badeværelset kan der opstå meget damp og fugt. Her er det vigtig med god udluftning i form at et vindue eller en ventilator til badeværelset, ellers så kan der godt opstå skimmelsvamp.

Normal luftfugtighed

Der produceres hele tiden fugt i hjemmet, fra madlavning, tøjvask, rengøring og husets beboere. En gennemsnitlig familie på to voksne og to børn udleder dagligt, alene via krop og åndedræt, 10l vand. Det svarer til at du hælder en god spand vand ud på gulvet, som selv skal tørre væk. Sørg for at lufte ud flere gange om dagen. For høj luftfugtighed i boligen er skadeligt, og en affugter kan være en god måde at undgå skimmelsvamp.

Fordel luften med en ventilator

Med en almindelig ventilator kan du sætte luften i huset i bevægelse og dermed fordele luften, så områder der opvarmes mere end andre, eller hvor luftfugtigheden er højere, fordeles. Dermed opnår du en større udskiftning af luften, og hertil kan du alternativt bruge en helt almindelig ventilator, lige til at stikke i kontakten der hvor der er brug for det.

Villaventilation

Ventilationsanlæg er blevet standard i de fleste nye huse, og det er med til at skabe et rigtigt godt indeklima. Automatisk ventilation af boligen sørger for, at luften cirkulerer, renses og fordeler varmen jævnt i boligen.

Et øjeblik...