Stokerfyr & træpillefyr

Hos EL & VVS sælger vi flere forskellige stokerfyr og træpillefyr. Heriblandt finder du produkter fra anerkendte fabrikater som Metro Therm, der lever op til vores høje kvalitetskrav.

Hvad siger kunderne?

Køb billig pillefyr online hos EL & VVS

Vi prismatcher alle VVS-produkter, el- og varmeartikler, så du altid er garanteret nogle attraktive priser.

Hvis du finder et af vores pillefyr billigere et andet sted, pris-matcher vi det. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og et billigt pillefyr.

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et anlæg, der består af tre dele; et pillemagasin, en kedel og en brænder. Det kan hjælpe dig med at spare helt op til 60% af dine varmeudgifter på poster som el, olie eller gas. Derfor kan et stokerfyr eller et træpillefyr også hurtigt vise sig at være en rigtig god investering.

Hvordan virker træpille- og stokerfyr?

Et træpillefyr fungerer ved, at der brændes små træpiller af affaldstræ, der herefter skydes ind i brænderen igennem et magasin. Træpillerne føres automatisk fra magasinet over i brænderen i takt med, at forbrændingen finder sted. En indbygget blæser sørger for, at der kommer luft til forbrændingen, så den ikke går ud af iltmangel.

Oftest bruger et træpillefyr brændsel i form af træflis eller træpiller, der er lavet af affaldsprodukter fra træindustrien. Det gør pillefyret til en af de mere miljøvenlige opvarmningsformer. Der skal nemlig hverken produceres brændsel eller udledes en stor mængde CO2. Det skyldes, at afbrænding af disse affaldsprodukter har en minimal CO2-udledning, hvilket står i stor kontrast til et oliefyr.

Et pillefyr kan også være udformet som et stokerfyr, hvor træpillerne føres ind med en såkaldt pillesnegl. Ved et stokerfyr har sneglen typisk også en vandslukker på sig, da der er direkte adgang til magasinet modsat et traditionelt pillefyr.

Du bestemmer selv, hvor ofte du vil fylde flere træpiller på dit pillefyr, og det tager en hel uge at tømme et magasin. 

Hvilket fyr skal du vælge?

Når du skal finde ud af, hvilket fyr, du skal vælge, er det vigtigste, at du vælger et træpillefyr med den korrekte varmeydelse. Det betyder, at varmeydelsen skal stemme overens med dit varmebehov i din bolig.

Der findes forskellige magasin- og effektstørrelser på et træpillefyr. Men en god tommelfingerregel er, at du cirka skal bruge en varmeydelse på 12 kWh til 175-250 kvadratmeter.

Når det kommer til et pillefyr – såvel som et stokerfyr – kan du godt forvente, at kvalitet og pris hænger sammen. Jo bedre kvalitet, jo mindre støv. Hvis du vælger et billigt pillefyr, kan du derfor også godt forvente, at levetiden vil være kortere, end hvis du havde investeret i et dyrere ét af slagsen.

Ved at gå efter et træpillefyr med energimærke A, vil du få et så lavt energiforbrug som muligt.

Fyr vs varmepumpe

Som ved alt mulig andet, er der også fordele og ulemper ved et fyr og en varmepumpe.

Et træpillefyr er i stand til at opretholde samme varme i rummet modsat en varmepumpe, der har en lavere fremløbstemperatur. Hvis du har dig en varmepumpe, slipper du til gengæld for at skulle hælde træpiller på dit fyr.

Men du skal også være opmærksom på, at et træpillefyr vil larme og støve mere end en varmepumpe. Til gengæld kræver et træpillefyr mindre vedligeholdelse og service, hvis man ser bort for tilførslen af træpillerne.

Varmepumpen er langt dyrere at installere og købe, og du bør også være opmærksom på, at udendørsdelen kan komme til at støje en smule, hvilket kan irritere naboer.

Spar 50% af dine årlige varmeudgifter

Priserne for et fyr varierer alt efter varmeydelse og effekt, magasinstørrelse og energimærkning.

Det er til gengæld værd at vide, at du rent faktisk kan spare hele 50% af dine årlige varmeudgifter ved at vælge et energieffektivt fyr. Derfor er der også mange mennesker, der vælger denne opvarmningsform.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et stokerfyr? 

Prisen på et pillefyr/stokerfyr afhænger af boligens størrelse, og hvor godt det er isoleret og altså hvor mange kWh, der er behov for. Dog vil det ligge inden for en prisklasse på mellem 30.000 til 60.000 kroner. inkl. moms og installation. 

Et øjeblik...