Stokerfyr, Biokedler & træpillefyr

Vores mest populære
Hvad siger kunderne?

Det der kendetegner et stokerfyr frem for andre former for fyr er, at det har en automatiseret tilførsel af brændsel. Ordet stoker stammer fra det engelske ord for fyrbøder, altså den mand, der sørgede for at tilføre brændsel til maskinen på fx et damplokomotiv.

Et stokerfyr er udstyret med en snegl, der i takt med forbrændingen tilfører fyret mere brændsel, således at du ikke selv løbende skal sørge for at vedligeholde tilførslen. Du skal blot med jævne mellemrum fylde fyret brændselsbeholder.

Oftest bruger et stokerfyr brændsel i form af træflis eller træpiller, der er lavet af affaldsprodukter fra træindustrien. Det gør stokerfyret til en af de mere miljøvenlige opvarmningsformer, dels fordi der ikke skal produceres særlig brændsel og dels fordi afbrændingen af disse affaldsprodukter ikke har så stor en CO2 udledning som fx et oliefyr.
Hos Elvvs har vi forskellige pillefyr og stokeranlæg der størrelsesmæssigt kan dække de fleste behov. Derudover har vi en lang række tilbehør, der kan hjælpe dig med at sammensætte den helt perfekte løsning. Vi er altid behjælpelige med gode råd og vejledning i forbindelse med indkøb og installering.

Et øjeblik...