Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

I sommervarmen har de fleste af os brug for at blive kølet lidt ned, særligt når vi opholder os indendørs. En luftkøler er nem at anvende og køler effektivt rummet ned ved at suge varmen ud af luften.

Hvad er en luftkøler?

En luftkøler ligner til forveksling et mobilt airconditionanlæg, men der er stor forskel på de to produkter. Forskellen ligger i den måde, de køler på. Mens en aircondition fungerer som et køleskab med kølemiddel, så virker en luftkøler ved at fordampe vandet i dens vandtank frem for at bruge et kølemiddel.

Sådan virker en luftkøler

En luftkøler anvender fordampningsteknologi. Det fungerer således, at den luftkøleren cirkulerer den varme luft i rummet og fordamper den gennem en kølig vandtank. Dermed skabes der kølige dampe, som ganske miljøvenligt og naturligt køler rummet ned med en behagelig brise.

En luftkøler skal anvendes, mens du lufter ud, da den skaber et højere fugtighedsniveau i huset. Det er dog kun en fordel, da du stadig kan nyde sommerens lyde og børnenes leg i haven, mens luftkøleren kører.

En luftkøler er enkel og billig i drift

Luftkølere er utrolig nemme at bruge og kræver ikke meget installation. De er økonomiske og effektive til at få temperaturen et par grader ned. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke får den samme lave temperatur som ved en aircondition, som er hurtigere til at køle huset ned, men til gengæld også er dyrere i drift og indkøb.

Kan afhjælpe tørt indeklima

Luftkølere cirkulerer luften i rummet og sikrer, at den konstant udskiftes. Det giver et godt og behageligt indeklima. Luftkøleren skaber mere fugt i luften, hvilket er velegnet til meget tørre indeklimaer, fx i kontormiljøer, nybyggede huse eller lignende. En luftkøler fungerer også som en form for luftfilter, da dens hyppige udskiftning af luften gør, at bakterier i luften formindskes.

Hvad er de største fordele ved en luftkøler?

De største fordele ved en luftkøler er den lave pris, det lave strømforbrug og at den er nem at anvende og installere.

Hvad består en luftkøler af?

En luftkøler består af en motor, en vandpumpe og en vandtank.

Hvorfor er luftkøleren en fordel i tørt indeklima?

Luftkøleren trækker tør, varm luft ind, som føres gennem en fugtet måtte. Måtten absorberer varmen, og fugten i måtten fordamper og afkøler luften et par grader. Den befugtede luft blæses tilbage ud i lokalet, så du oplever ikke den tørre luft, der ofte ses med luftanlæg.

Hvad koster en luftkøler?

En luftkøler med 3 liters vandtank fra Nedis koster 360 kr. Ønsker du fjernbetjening og timer, koster luftkøleren en lille smule mere. Du kan også købe en miniluftkøler til fx skrivebordet, som fornyes med strøm via USB. Denne koster 180 kr.

 

Et øjeblik...