Producent
Vælg Størrelse
Pris
DKK
DKK

Varmegenvinding

Hos Elvvs kan du købe 1-rums varmegenvindingsanlæg, som både er energisparende og sikrer et godt indeklima. Med varmegenvinding ventileres og udskiftes luften, samtidig med varmen i luften genanvendes. Se vores udvalg fra DUKA One og Klimair UNOKLIMA her.

Produkter
stk.
stk.
stk.
stk.
SÆT.
Hvad siger kunderne?

1-rums varmegenvinding er en smart og økonomisk genvej til at få ventilation og et fantastisk indeklima i din bolig. Udluftningen sker mekanisk, så du kan klare det uden at åbne vinduer og uden at du behøver være hjemme. Det er en stor fordel for rum med tendens til fugt eller huse med indelukkede rum. Og så er det bare rigtig rart at komme hjem til et hus, hvor luften er frisk og ren.

Varmegenvinding uden installering af rør

Varmegenvinding kan sagtens foregå uden et dediceret varmegenvindingsanlæg, som kræver rørinstallationer i hele huset. Med en 1-rums varmegenvindingssystem fører man i stedet et teleskoprør gennem muren og monterer varmegenvindingsaggregatet på ydersiden af muren. Ved hjælp af den elektriske motor bliver fugt, brugt luft og lugt suget ud af rummet. 1-rums varmegenvinding sikrer konstant frisk luft med et lavt varmetab, som også er med til at reducere radon og fugt i din bolig.

Hvordan fungerer varmegenvinding?

Motoren suger den beskidte luften ud af rummet i ca. 70 sekunder. Den beskidte luft opvarmer den keramiske kerne i motoren. Herefter vender motoren retning, således at der suges ren, kold luft udefra ind igennem aggregatet. Den rene, kolde luft opvarmes af den keramiske kerne, og der genvindes derved op til 95 % af varmen (afhængig af model). Varmegenvindingsaggregatet kan anvendes i både hus, lejlighed og erhverv. 

Varmegenvinding med fjernbetjening eller Wi-Fi

Hos Elvvs har vi flere forskellige modeller på lager, herunder en model, der betjenes med fjernbetjening eller en model, der kan kobles på Wi-Fi og styres ved hjælp af en app. Appen giver mulighed for individuel styring og ugeprogram, så ventilationen kan tilpasses den enkelte boligs behov.

Er du på jagt efter et varmegenvindingsanlæg til installation, så tag et kig her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal man sørge for ventilation i sit hus?

Luftudskiftning og ventilation i et hus er vigtigt for at bevare et godt og sundt indeklima. Med ventilation og varmegenvinding undgår du fugt, som kan sætte sig i konstruktioner, vinduer og give problemer med skimmelsvamp.

Hvorfor bliver luften i huset forurenet?

Når man opholder sig inde, forurener man automatisk indeluften. Det sker ved røg og partikler, når du laver mad elle brænder stearinlys. Fugtig luft opstår ved bad, tøjvask eller når du sveder om natten. Din udåndingsluft er også med til at øge fugtniveauet ligesom indholdet af kuldioxid stiger.

Hvilke rum har især brug for ventilation?

Nogle rum i huset har ekstra behov for ventilation. Det er fx bryggers, badeværelse og køkken, der er udsat for hhv. fugt, damp og mados.

Hvor stort et rum kan en 1-rums varmegenvinding dække?

Det er lidt forskelligt alt efter hvilken model, du køber. Hos Elvvs har vi varmegenvindingsaggregater, der suger fugt og beskidt luft ud af rum på mellem 15-40 m2.

 

Et øjeblik...