Hvad siger kunderne?

En ventilator, der blæser luft

Det er nok de færreste danske boliger, der er udstyret med en indbygget aircondition – desværre! For når sommeren er over os, kan der blive noget så varmt derhjemme. Du kan naturligvis forsøge at nedkøle boligen ved at skabe gennemtræk, som også bidrager til et bedre indeklima, men på vindstille dage er det så godt som uden effekt. Heldigvis findes der et hav af forskellige ventilatorer, hver med sine egne fordele, som kan cirkulere luften.

Bordventilator

En bordventilator er det perfekte valg, hvis du søger efter en simpel løsning til kontoret eller et mindre rum. Denne type ventilator er typisk lille nok til nemt at kunne placeres på et skrivebord eller en hylde, og den bruger sjældent mere end mellem 20-45 watt, hvilket gør den til en energieffektiv mulighed. De fleste bordventilatorer har også flere hastighedsindstillinger, og nogle har et justerbart hoved, så du kan rette luftstrømmen præcis, hvor du har brug for den. Mange modeller kommer med en oscillerende funktion, som betyder at ventilatoren ikke blot blæser luften i én bestemt retning, men drejer fanen, så luften blæses i forskellige retninger.. Det er den perfekte løsning, hvis du ikke ønsker en konstant strøm af vind på dig, men blot har brug for en skiftende kølig brise, når du arbejder ved dit skrivebord på en varm sommerdag.

Gulvventilator

Hvis du skal køle et større rum ned, så er en gulvventilator vejen frem. Gulvventilatorer er ofte bygget med kraftige motorer, som kan skabe en overraskende stærk luftstrøm, og de kan justeres i både højde og hastighed for at tilpasse sig rummets behov. Også denne type ventilatorer har en oscillerende effekt, så de kan sikre, at hele lokalet nyder godt af den kølige luft. En tårnventilator sikrer god ventilation med deres høje, smalle design. Tårnventilatorer er ofte en støjsvag ventilator, hvilket gør dem til et godt valg til soveværelset eller stuen, hvor du ikke vil have en forstyrrende lyd i baggrunden. 

Hvad med et klimaanlæg?

I modsætning til de traditionelle ventilatorer, tilbyder et klimaanlæg en helt anden tilgang til afkøling. Du kan se dem som værende en mobil aircondition, da disse enheder bruger vandfordampning til at sænke temperaturen i rummet og kan derfor give en mere markant afkølende effekt end en simpel luftcirkulation. Klimaanlæg er især nyttige i tørre klimaer og på varme dage, hvor den ekstra fugtighed i luften kan have en behagelig virkning og skabe køligere luft. De er dog typisk mere omfattende i størrelse end bordventilatorer og kræver regelmæssig påfyldning af vand for at fungere optimalt.

En billig ventilator kan sagtens give et bedre indeklima

Ventilatorer er ikke bare en måde at køle dig ned på de varme sommerdage. De er også et middel til at give et sundt indeklima ved at cirkulere luften. Målet er nemlig at have et hjem, hvor luftfugtigheden ligger under 45 %, men over 25 %, og hvor der i øvrigt er en hyppig udskiftning af luften. 

Ved at cirkulere luften kan en ventilator nemlig reducere ophobningen af fugt og minimerer dermed risikoen for skimmelsvamp. På en fugtig dag kan den rette ventilator også hjælpe med at affugte luften, hvilket gør de varme nætter til at holde ud. Og husk, en god ventilator behøver ikke at koste en formue. Vi har mange billige ventilatorer, som uden problemer kan levere en kølig brise og give et bedre indeklima på samme tid.

Sådan bruger du en ventilator på badeværelset

Du kender helt sikkert til, at fugt i et rum som badeværelset, kan være særligt udfordrende. Hvis luften ikke udskiftes ofte, risikerer du at den sætter sig i gulv, vægge og lofter. Derfor er det en god idé at sætte vinduet på klem, når der tages bad – også hvis du bruger en ventilator, da den således bedre kan suge luften ud ved at trække ny luft ind udefra. Hvis der ikke er et vindue på klem eller anden kilde til frisk luft udefra, vil en ventilator have svært ved at skifte luften, da den ikke kan "trække vejret" ordentligt.

Find billige ventilatorer hos os

Vi elsker god ventilation, og vi elsker glade kunder. Derfor tilbyder vi nemlig prismatch med 5 % rabat oveni visse produkter, og vi kan typisk levere lagervarer inden for få hverdage. Ring til os på 70 20 00 49, send en mail på info@vvs.dk eller chat med os via chatboksen her på siden. Vi glæder os til at høre fra dig, og så håber vi, at vi kan få dig godt i gang med at komme den fugtige luft til livs.

 
Et øjeblik...