Hvad siger kunderne?

Ventilator til badeværelset med fugtstyring

Badeværelset er et af husets allervigtigste rum, da det er her mange livets mest nødvendige aktiviteter foregår. Toiletbesøg, brusebade og håndvask er afgørende for en velfungerende hverdag, og derfor er et badeværelse også afgørende for det gode liv.

Derfor handler det naturligvis om at skabe de bedste rammer om disse aktiviteter på badeværelset, så det bliver så nemt, bekvemt og behageligt som muligt, når du bruger dit badeværelse hver dag.

Det kan således betale sig at skabe en god stemning og gøre noget ud af indretningen og elementerne på badeværelset, så de mange daglige besøg bliver til en fryd. Men et godt miljø på badeværelset handler også om at skabe et godt indeklima, så rummet også på den front bliver rart at opholde sig i.

Dit klima indenfor spiller en stor rolle for velvære i alle husets rum, men det er især vigtigt at tænke over på et badeværelse, hvor fugt er en konstant faktor. Dit badeværelse er det mest fugtholdige rum i hele din bolig som konsekvens af brusebade og så videre, og hvis du ikke sørger for at kontrollere fugten, kan du ende med at få skumle gæster på badeværelset i form af skimmelsvamp, mug og lignende.

Det vil du naturligvis gerne undgå, og det er grunden til, at vi foreslår, at du installerer en ventilator på badeværelset, som kan bringe fugtniveauet i dit badeværelse ned.

Her på siden finder du vores store udvalg af ventilator til badeværelset. Her finder du både ventilatorer samt alt det andet tilbehør, du skal bruge for at installere et komplet system og komme fugten på badeværelset til livs.

Hos Elvvs.dk finder du gode priser på både:

Sådan virker udsugning med en ventilator til badeværelset

Hovedformålet med en ventilator på badeværelset er som nævnt at kontrollere fugtniveauet i rummet. Når du og din familie tager brusebade hver dag, vil der helt naturligt opbygge sig fugt i vægge på badeværelset, og det er sådan et konstant fugtigt miljø, der giver rigtig gode vækstbetingelser for mug og skimmelsvamp.

Skimmelsvamp og mug skaber et rigtig dårligt indeklima, som er farligt at opholde sig i over længere tid, da det kan lede til diverse luftvejssygdomme og andet skidt.

Netop derfor er det altafgørende, at det er muligt for den varme og fugtige luft at komme ud af dit badeværelse efter hvert brusebad. Du kan selvfølgelig åbne for vinduet og luft ud manuelt, men det er ikke altid den bedste løsning midt om vinteren.

Derfor er en ventilator til badeværelset rigtig god at have, da den konstant vil udskifte luften på dit badeværelse med nyt og friskt, så du aldrig skal bekymre dig om mug og skimmelsvamp. En ventilator badeværelse virker således på samme måde som et åbent vindue ved at sørge for tilstrømning af frisk luft, når ventilatoren er tændt.

Hvilken badeværelsesventilator skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af ventilatorer til badeværelset, og det kan derfor betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige muligheder, inden du går på indkøb efter en ny ventilator.

I den forbindelse skal du også tænke over dine egne behov, præferencer samt brugen af dit badeværelse, da forskellige ventilatorer kommer med forskellige funktioner og egenskaber. Her hos Elvvs.dk kan du bl.a. vælge:

  • En simpel ventilator
  • En fugtstyret ventilator
  • En lydsvag ventilator
  1. Den simple model

Hvis du ikke har så stort et behov for ventilation på dit badeværelse, kan en simpel ventilator være et rigtig godt valg. Hvis der eksempelvis kun bor én eller to personer i hustanden, som ikke tager hyppige og lange bade, vil fugtniveauet på badeværelset sjældent være rigtig højt, og en simpel ventilator badeværelse vil således kunne klare arbejdet med udluftning tilfredsstillende.

En simpel ventilator virker typisk på den måde, at den tændes og slukkes med det elektriske lys på badeværelset. Derfor vil ventilatoren kun være tændt, når der er nogen på badeværelset, eller når nogen af andre grunde har tændt for lyset.

Derfor vil denne form for ventilator typisk kun lufte ud, så længe der er nogen, der opholder sig på badeværelset. Hvis der ikke er meget fugt på badeværelset, og hvis badeværelset ikke bliver brugt meget af mange personer, vil dette ofte være nok til at skabe et godt indeklima, men hvis der opbygges meget fugt på dit badeværelse, vil en simpel ventilator til rummet typisk ikke være nok.

Når ventilatoren kun er tændt i korte perioder, vil den således ikke have tid til at få bugt med al fugten på badeværelset. I sådanne tilfælde kan du overveje at vælge en fugtstyret ventilator med elektronisk timer og fugtstyring i stedet.

       2. Fugtstyret ventilator med elektronisk timer

Hvis du gerne vil være sikker på, at fugtniveauet på dit badeværelse altid er helt optimalt til gavn for både badeværelsesoplevelse og helbred, er en fugtstyret ventilator badeværelse med elektronisk timer et rigtig godt valg.

Fugtstyring og elektronisk timer er to forskellige funktioner, som begge er rigtig brugbare, når det kommer til at få bugt med fugten på badeværelset i dit hjem. Fugtstyring i en ventilator badeværelse fungerer ved hjælp af en såkaldt hygrostat, som kan måle niveauet af fugt i luften på dit badeværelse. Med en hygrostat vil din ventilator badeværelse således automatisk tænde, når fugtniveauet på badeværelset overstiger i givent niveau, som du selv bestemmer.

Med automatisk fugtstyring med vil ventilatoren arbejde, indtil niveauet af fugt på badeværelset når nedunder det niveau, som du har indstillet den til. På den måde vil du altid have kontrol over fugten på badeværelset, så du kan være helt sikker på, at den ikke overstiger et niveau, som på sigt kan lede til mug, skimmelsvamp og dårlig lugt.

En fugtstyret ventilator er således det helt rette valg for dig, der har oplevet problemer med for meget fugt på dit badeværelse, som har ledt til mug og skimmelsvamp. Med en fugtstyret ventilator badeværelse kan du komme disse problemer til livs, og du kan forebygge lignende problemer i fremtiden.

Derfor er en fugtstyret ventilator også et godt valg for dig med en stor familie, hvor badeværelset bliver brugt meget hver dag. Med mange daglige brusebade vil ophobning er fugt være helt uundgåeligt, og det er derfor en rigtig god idé at have en løsning, som automatisk sørger for, at fugtniveauet kommer ned på et acceptabelt niveau.

Men hvad så med den elektroniske timer? Som nævnt sælger vi også ventilatorer til badeværelset, som har både fugtstyring og timer, og det kan være en fordel at have begge funktioner i din ventilator. Med en timer kan du nemlig selv indstille den tid, som ventilatoren skal køre, efter den er blevet tændt.

I en ventilator badeværelse med timer, vil ventilatoren tænde, når du tænder for lyset på badeværelset, og så vil den fortsætte med at køre i det antal minutter, du har indstillet den til – selvom du slukker for lyset igen og forlader badeværelset.

    3. Få en lydsvag ventilator til badeværelset

Her hos Elvvs.dk finder du også et stort udvalg af lydsvage ventilatorer. En lydsvag ventilator er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil have ro på badeværelset, når du benytter det, og så duer det selvfølge ikke med en ventilator badeværelse, som larmer mere, end du kan holde til.

Det er især ældre ventilatorer, som har for vane at støje en del, og hvis du er træt af larmen, kan du således med fordel skifte til en mere moderne ventilator badeværelse. Lydsvage egenskaber er nemlig standard i langt de fleste moderne ventilatorer, og det gælder også for det udvalg, du finder her hos Elvvs.dk.

Hos Elvvs.dk forhandler vi bl.a. de populære S&P ventilatorer, som er kendte for deres høje kvalitet og lave lyd.

Generelt kan det betale sig at kigge efter decibel niveauet, når du kigger på ny ventilator badeværelse. Decibel forkortes dB, og det er under denne betegnelse, du kan læse, hvor meget din nye ventilator larmer. Hvis du gerne vil gå efter en lydsvag ventilator, skal du vælge en model, som ligger på omkring 30 eller 40 dB, da dette kun vil give fornemmelsen af en stille brise eller hvisken i baggrunden på dit badeværelse.

Synes du alligevel, at din nye og moderne ventilator til badeværelset larmer lidt, kan det betyde, at den trænger til en rengøring. Der kan nemlig samle sig støv i ventilatoren, men hvis du sørger for at få fjernet dette støv og andet skidt, som kan have ophobet sig, vil din ventilator badeværelse blive stille igen.

Find din nye badeværelsesventilator blandt det store udvalg hos Elvvs.dk

Her hos Elvvs.dk giver vores store udvalg dig mulighed for at finde frem til lige netop den badeværelsesventilator, som passer til dig og dit badeværelse. Du finder også alt det tilbehør i form af rør og så videre, så du nemt kan installere ventilatoren i et eksisterende system.

Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Du kan fange os i chatten her på siden, du kan sende en mail på info@vvs.dk, eller du kan ringe på tlf. 70 200 049.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken badeværelsesventilator skal jeg vælge?

Som udgangspunkt findes der tre forskellige typer badeværelsesventilatorer: standard, med timer og ventilatorer med hygrostat (fugtstyrede ventilatorer). Du skal derfor gøre op med dig selv, om du selv vil tænde for udluftningen, eller om den skal tænde automatisk. Det kan ske enten ved hjælp af en fugtstyring eller en timer-funktion.

Hvordan virker en badeværelsesventilator?

En badeværelsesventilator sørger for, at der kommer frisk luft ind i badeværelset. Den friske luft erstatter den varme, fugtige luft og mindsker dermed risikoen for fugt og skimmel.

Hvor monterer man en ventilator til badeværelset?

Monteringen af ventilatoren varierer. Nogle typer bliver monteret direkte i ydermuren eller i loftet/taget, mens andre monteres med kanaltræk. Ventilatoren skal dimensioneres i forhold til rummets størrelse og selve fugtbelastningen. En ventilator med en for lille kapacitet kan ikke udskifte luften hurtigt nok.

 

Et øjeblik...