Producent
Pris
DKK
DKK

Affugtere

En affugter kan afhjælpe fugtproblemer, inden de bliver til skimmelsvamp eller større angreb, der påvirker din boligs klima og og dit helbred. Når du køber en affugter, bør du overveje, hvilket problem den skal løse. Hos EL & VVS finder du et varieret s

Produkter
stk.
stk.
stk.
stk.
test i bedst - 100m2 til op ld40 affugter woods
Bedst I TestBedst I Test
stk.
stk.
stk.
stk.
h m 100 ja ventilation vasketøj tørt automatisk affugtning dag l 10 affugter nedis
SmartlifeSmartlife
stk.
h m 195 hygrostat justerbar play google store apple ventilation vasketøj tørt kontinuerlig affugtning dag l 20 wi-fi affugter smartlife nedis
SmartlifeSmartlife
stk.
h m 210 hygrostat justerbar play google store apple ventilation vasketøj tørt kontinuerlig affugtning dag l 30 wi-fi affugter smartlife nedis
SmartlifeSmartlife
stk.
stk.
Hvad siger kunderne?

Fjern fugten i din bolig med en effektiv affugter

En affugter bruges ved høj luftfugtighed eller til at fjerne lugtgener indendørs. Hvis du har et rum i dit hus, som har tendens til at blive fugtigt, kan en god affugter måske være løsningen. Det kan fx være, at du har kun minimal mulighed for udluftning på badeværelset, hvor der ofte er meget fugt. Her vil det være aktuelt at købe en affugter eller på længere sigt installere en ventilator til badeværelset.

Hvis du har et stort rum, som fx en kælder, hvor der er problemer med fugt, skal du have fat i en kraftig affugter for at skabe en optimal luftfugtighed. Affugtere med størst kapacitet kan optage damp og vand fra luften i rum på helt op til 230 m2. Hvis du har haft en vandskade i kælderen, skal du købe en affugter specielt udviklet til tørring efter vandskade.

Få et optimalt indeklima

Hver femte bolig i Danmark har problemer med indeklimaet, og de fugtige rum kan give problemer for husets beboere. Husstøvmider og skimmelsvamp trives ved høj luftfugtighed, og begge dele kan give allergi eller astma. Den ideelle luftfugtighed ligger typisk på 40-45 procent om vinteren og 60-65 procent om sommeren. Hvis du måler luftfugtigheden i dit hjem på mere end 70 procent, er det vigtigt at reagere med det samme. En affugter kan afhjælpe problemet ved at give en stabil luftfugtighed og et sundere indeklima, og har har affugteren et allergi- og skimmelfilter, kan det hjælpe til at holde fugt- og skimmelsporer nede på et lavt niveau, der reducerer dannelse af yderligere skimmelsvamp.

Brug en affugter, hvis du tørrer tøj indendørs

En affugter giver et bedre indeklima, da den kan bruges forebyggende – specielt hvis du ofte tørrer tøj indendørs. Særligt i vinterhalvåret kan det våde tøj give problemer med meget fugt i huset, da det er svært at udskifte den fugtige luft med tør luft udefra. Her giver det god mening med en affugter, og du vil ovenikøbet opleve, at tøjet tørrer på rekordtid. Selv mindre modeller er meget effektive til dette formål, da de kan indstilles på en speciel autotilstand til tørring af tøj.

Har du brug for hjælp?

Hos EL & VVS ved vi godt, at det kan være forbundet med vanskeligheder at finde præcis den affugter, som du har brug for. Derfor skal du også bruge tid på at afdække dit reelle behov. Det kan være, at du egentlig har brug for mere end en affugter, ligesom du skal være opmærksom på, at de forskellige affugtere har forskellig volumen og altså kan optage en varierende mængde af damp og vand, før de skal tømmes. Husk også på, at der er særlige krav til de affugtere, som du skal anvende i vådrum. Ikke desto mindre er en affugter det bedste mod råd og skimmelsvamp – og vejen til et sundere indeklima.

Hvis du har svært ved at afgøre, hvilken model du skal vælge, eller hvordan du skal få dine behov til at gå op med vores løsninger, sidder vi klar til at hjælpe dig. Du kan ringe til os på 70 20 00 49 eller skrive en mail på info@elvvs.dk, og så kan vi i fællesskab finde ud af, hvordan du på bedst mulig vis genskaber et sundt indeklima til gavn for både dig og din familie.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelene ved en affugter?

En affugter hjælper med at sænke luftfugtigheden i din bolig, så du undgår skimmelsvamp, husstøvmider, mug og et usundt indeklima. Affugteren holder luftfugtigheden på et optimalt niveau, selv når du laver mad, tørrer tøj eller går i bad. En affugter er mobil, så du kan nemt flytte den efter behov. 

Hvordan virker en affugter?

En affugter regulerer luftfugtigheden i et rum ved at passere rummets luft hen over køleelementer, hvilket tvinger den overskydende fugt i luften til at kondensere. Det kondenserede vand løber ned i vandtanken og den tørrede luft presses gennem kondensatoren. Den luft, som kommer ud igen, er varm, tør luft. Derfor er det oplagt at bruge affugteren til at tørre vasketøjet skånsomt.

Hvor skal jeg placere en affugter?

Affugteren bør benyttes i et lukket rum for at opnå den optimale effekt. Luk alle døre og vinduer og placer affugteren et sted, hvor intet hæmmer luftstrømmens bevægelse gennem affugterens luftindtag og -udblæsning. Under normale omstændigheder midt i rummet. Er der tale om en vandskade eller blot våde møbler, gulvtæppe eller andet materiel, kan affugteren placeres således, at den tørre og varme udblæsningsluft rammer det våde sted.

 

Et øjeblik...