Varmepumpe

Hos EL & VVS sælger vi flere forskellige varmepumper fra kendte mærker såsom Bosch, Vaillant, Metro Therm, Nilan Compact og mange flere. Vi har valgt at forhandle disse mærker, fordi produkterne lever op til vores kvalitetskrav.

Mest Solgte i Varmepumper
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Køb billig varmepumpe online

Vi prismatcher alle VVS-produkter og el- eller varmeartikler, så du altid er garanteret nogle attraktive priser.

Hvis du finder en god pris på en varmepumpe billigere et andet sted, kan du få et prismatch hos EL & VVS. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og en billig varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe konverterer den kolde udendørsluft til varme, der herefter vil blive blæst ind i din bolig. Det er en utrolig økonomi- og miljøvenlig måde at producere varme på til dine boligarealer eller dit brugsvand.

Men en varmepumpe kan faktisk også tilføre kold luft til din bolig, og derfor kan du også bruge produktet som aircondition.

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Størrelsen af din varmepumpe afhænger af, hvor godt isoleret dit hus er – og hvor stort et areal, der skal opvarmes af din varmepumpe.

Dit energiforbrug i kWh/m2 x antal m2 som skal opvarmes, giver størrelsen på din varmepumpe som udregnet i kWh.

En udregning kunne se ud på følgende måde: 0,05 kWh/m2 x 140 m2 = 7 kWh.

Hvad koster en varmepumpe?

En varmepumpe kan være en større investering. Hvis der er tale om en luft til vand-varmepumpe, der skal kunne varme et stort areal op, ligger priserne mellem 50-100.000 DKK.

En luft til luft-varmepumpe kan du typisk få en del billigere, fordi den ikke er i stand til at varme lige så store arealer op, og så kan den heller ikke anvendes til opvarmning af brugsvand. Prisen for denne type varmepumpe ligger et sted mellem 5.000-30.000 DKK.


De ekstreme energibesparelser vil gøre, at du inden for en overskuelig årrække kan tjene din investering hjem igen. Herefter vil du typisk kun skulle betale en meget lav elregning fremadrettet, da varmepumpen vil stå for at generere størstedelen af varmen til din bolig.

 

Luft til luft- versus luft til vand-varmepumpe

Forskellen på en luft til luft- og en luft til vand-varmepumpe opstår i den måde, der tilføres varme til din bolig på. Det sker nemlig enten gennem luftrør eller radiatorer og varmerør.

En luft til luft-varmepumpe bidrager til et bedre indeklima, fordi indholdet af støvpartikler og fugt i luften reduceres. Det sker ved, at frisk udendørsvind konverteres til varme.

Denne varmepumpe egner sig bedst til mindre arealer såsom værksteder, sommer- eller fritidshuse. Derudover kan varmepumpen heller ikke opvarme brugsvand, da der ikke er tilkoblet nogle rør eller radiatorer til systemet.

Det er heller ikke helt ligegyldigt, hvor du placerer denne slags varmepumpe, selvom varmen sagtens kan cirkulere rundt i flere lokaler. Det vil typisk være sværere at opvarme de lidt mere fjerntliggende arealer for en luft til luft-varmepumpe.

En luft til vand-varmepumpe adskiller sig blandt andet fra en luft til luft-varmepumpe ved at kunne opvarme brugsvand, hvilket er en billig måde at få varmt vand på.

Denne varmepumpe fungerer ligeledes ved, at der udvindes varme fra udendørsvind. Vinden bliver transporteret indenfor og blive ført igennem tilkoblede radiatorer og varmerør, der så vil producere varm luft til opvarmning af din bolig eller brugsvand.

Hvis du skal have opvarmet et større areal, vil en luft til vand-varmepumpe være den bedste løsning.

Begge typer varmepumper er gode alternativer til erstatning af el-varme og bidrager til en stor besparelse og et godt indeklima. Du kan faktisk både halvere dit CO2-udslip og dine varmeudgifter på én og samme tid.

Vedligeholdelse af varmepumper

Ved en luft til luft-varmepumpe skal du blot støvsuge støvfilteret med jævne mellemrum. Samtidig er det vigtigt, at du placerer udedelen et sted, hvor der ikke kan blæse blade ind og tilstoppe den.

Hvis du har en luft til vand-varmepumpe er det lovpligtigt at få et årligt eftersyn af varmepumpen. Ved at holde din varmepumpe optimalt kørende, vil du bevare en høj ydeevne og en fortsat lav elregning.

Den autoriserede varmepumpeinstallatør vil blandt andet stå for at rense din luft til vand-varmepumpe og kontrollere, om alle dele fungerer, som de skal. Vi anbefaler, at du i ny og næ tager en klud og tørrer udedelen af, så du kan holde øje med, om der opstår utætheder.

Priser og omkostninger

En varmepumpe bruger el til at holde sig kørende, men fordelen er, at den kan generere op til 5 gange så meget energi, som den bruges gennem almindelig el. Det betyder også, at ca. 80% af den energi, der bliver genereret af din varmepumpe, er gratis og CO2-neutralt.

Du vil som regel kunne tjene en lignende investering hjem i løbet af 2-5 år, og herefter vil du kunne få tilført varme til din bolig ganske billigt.

Installation og montering af varmepumpe

Det er nemmere at installere en luft til luft-varmepumpe, da det ikke kræver indlægning af radiatorer eller rør for at fordele varmen.

Rørføringen ind til huset består faktisk bare af nogle enkelte slanger til gennemstrømningen af luft. En komplet installation af en professionel installatør kan derfor gøres på én dag.

En luft til vand-varmepumpe skal installeres af en autoriseret installatør og kan tage op til 2 dage at få installeret. Vi anbefaler, at du gør det over sommerperioden, da du ikke kan opvarme din bolig eller hus under installationsprocessen.

Find tilbehør til varmepumper her.

Et øjeblik...