Hvad siger kunderne?

Varmepumpe med luft til vand funktion fra kendte mærker

Som boligejer kender du helt sikkert til de store udgifter, som er forbundet med at holde din bolig varm og behagelig året rundt. Der skal meget energi til at holde den danske vinter på afstand, og det gælder både for dig, der er tilsluttet fjernvarme med tilhørende radiatorer, og for dig der selv står for opvarmningen med eksempelvie et oliefyr.

Men der kan faktisk være rigtig mange penge at spare ved at skifte til en moderne og mere effektiv opvarmningsform. Her er bl.a. en varmepumpe luft til vand et godt valg, da den moderne teknologi sørger for at varme dit hus op til en brøkdel af den pris, som det koster at holde huset varmt med eksempelvis et oliefyr.

Hvis du er på udkig efter et nyt varmesystem til din bolig, bør du således overveje og undersøge, om en varmepumpe med luft til vand er det rette valg for dig. Det kan vi hjælpe dig med at finde ud af her hos Elvvs.dk, hvor vores kundeservice sidder klar til at assistere dig, når du gerne vil lære mere om varmepumper.

Vi forhandler også et stort udvalg af varmepumper luft til vand fra kendte mærker, hvorfor du altid kan finde en luft til vand varmepumpe  i høj kvalitet hos os.

Hos Elvvs.dk kan du bl.a. købe:

Sådan virker en varmepumpe luft til vand

En varmepumpe med luft til vand er på papiret en simpel maskine, som kan omdanne luftens varme til varmt vand, som kan bruges i din bolig.

Den er lidt mere kompliceret end fx en luft til luft varmepumpe, men på længere sigt kan investeringen også betale sig bedre med en luft til vand varmepumpe.

For at gøre dette er en varmepumpe med luft til vand opbygget i to forskellige dele. Den ene del sidder udenpå din bolig, mens den anden sidder indenfor. Udedelen af din luft til vand varmepumpe er her, den faktiske varmepumpe sidder, da det er den del, som suger luften ind i maskinens varmeveksler.

Det er i denne varmeveksler, at varmepumpen kan udvinde luftens varme. Når varmen fra luften er udvundet føres den gennem en væske, som bliver sendt videre til en kompressor i din varmepumpe luft til vand, hvor væsken bliver varmet yderligere op.

Når varmepumpens væske er blevet så varm som muligt, bliver væsken ført videre ind i dit hus, hvor væsken varmer vandet i din varmtvandsbeholder eller dit centralvarmesystem op.

Herefter kan det varme vand bruges i din bolig som enten varme i dine radiatorer, til gulvarme eller til et varmt brusebad.

Når væsken har afleveret sin varme, løber den tilbage til varmepumpens udvendige varmeveksler, og så kan processen starte forfra igen.

For at kontrollere hele denne proces har du brug for varmepumpens indedel, som er en styreenheden, der giver dig mulighed for at justere temperaturen på vandet.

En varmepumpe med luft til vand kan således kobles direkte på dit eksisterende varmesystem, hvor den kan gå ind og erstatte eksempelvis et oliefyr. Her kobles varmepumpen på de samme vandrør og det samme vandbårne varmesystem, så du ikke skal tænke over nye installationer inde i selve boligen.

En varmepumpe kan fungere året rundt, og selvom det er meget koldt udenfor, vil din varmepumpe luft til vand altid være i stand til at udvinde den varmeenergi, som er i luften, så du kan få varme brusebade og behagelige inde-temperaturer året rundt.

Er det en god idé for dig at skifte til en varmepumpe luft til vand?

Der er mange spørgsmål, som melder sig, når det kommer til varmepumper, og det kan måske være svært at overskue, hvornår det er en god idé at skifte et eksisterende varmesystem ud med en varmepumpe luft til vand.

En varmepumpe med luft til vand er en forholdsvis dyr investering, og derfor skal du naturligvis være sikker på, at det er den rette løsning, inden du køber.

Hvis du står i en situation, hvor du er nødt til at udskifte et gammelt olie- eller gasfyr, vil en ny varmepumpe luft til vand dog som udgangspunkt være en god idé, da der er mange fordele forbundet med at bruge en varmepumpe luft til vand til den daglige opvarmning sammenlignet med et gammeldags varmesystem.

Du skal dog være opmærksom på, at det opvarmede vand fra en varmepumpe luft til vand har en lavere fremløbstemperatur. Det betyder, at en varmepumpe luft til vand fungerer bedst i et hus, der er godt isoleret, da en ringe isoleret bolig kan løbe ind i problemer med at holde på varmen fra en varmepumpe luft til vand, når det er virkelig koldt udenfor.

Spar penge på din årlige varmeregning med en varmepumpe med luft til vand

Den helt store fordel ved at skifte til en varmepumpe luft til vand er, at du kan komme til at spare rigtig mange penge på din årlige varmeregning. Det skyldes, at det eneste input i en varmepumpe luft til vand er luft og strøm, og da luften omkring dit hus er gratis, er det kun varmepumpens strømforbrug, du skal betale for.

Og selvom din varmepumpe luft til vand vil bruge en stor portion elektricitet, så gør den moderne teknologi det muligt for varmepumpen af genere 4-5 gange så meget energi, som den forbruger. Det betyder kort sagt, at du kun betaler for 20 % af den energi, der kommer ind i din bolig, da de resterende 80 % af energien kommer fra den gratis luft omkring dit hus.

Derfor er en luft til vand varmepumpe en billig løsning sammenlignet med dyre løsninger som eksempelvis olie- eller gasfyr. Disse gammeldags opvarmningsformer er dyre i drift, og du kan derfor komme til at spare mange tusinde kroner på årlig basis, hvis du skifter til en varmepumpe luft til vand.

Tjen din udgift hjem igen på den lange bane

Selvom en luft til vand varmepumpe er en dyr investering til din bolig, så kan du i mange tilfælde komme til at tjene den store udgift ind igen i løbet af en årrække.

Det skyldes, at du som nævnt kan komme til at spare mange tusinde kroner om året på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe luft til vand. Den endelige besparelse afhænger selvfølgelig af, om du erstatter et oliefyr, et gasfyr eller en anden opvarmningsform, og derfor vil der også være forskel på, hvor lang tid det tager at tjene en varmepumpe luft til vand ind igen gennem årlige energibesparelser.

Typisk vil der dog ikke gå mere end 3-5 år, før din luft til vand varmepumpe har tjent sig selv ind igen, hvis du udskifter et gammel oliefyr eller gasfyr. Når varmepumpen har tjent sin egen udgift ind igen, kan du således se frem til mange år med billig varme, da en varmepumpe luft til vand typisk holder i cirka 20 år, før den må udskiftes.

Du skåner miljøet med en varmepumpe luft til vand

Fordi en luft til vand varmepumpe kun bruger elektricitet som sit eneste input, er pumpen også miljøvenlig løsning sammenlignet med eksempelvis et gammeldags oliefyr.

For selvom al strøm ikke er grøn, som kommer en stor del af den danske strøm i dag fra vedvarende energikilder som eksempelvis vindmøller, og det er som bekendt et mål, at hele Danmarks strømforsyning skal leveres fra vedvarende energikilder inden for en årrække.

Derfor er en luft til vand varmepumpe et grønt valg, som kan nedbringe din boligs CO2-udslip, hvorfor du kan være med til at bidrage til den grønne omstilling ved at vælge en varmepumpe luft til vand.

Simpel installation

En anden fordel ved at vælge en varmepumpe med luft til vand er, at den er nem at installere, mens den på samme tid ikke vil tage særlig meget plads i hverken din bolig eller udenfor huset.

I forbindelse med installationen af din varmepumpe med luft til vand skal du dog tænke lidt over, hvor pumpens udedel skal placeres.

Det skyldes, at varmpumpens ventilator ikke er helt lydløs, hvorfor den kan komme til at genere både dig og naboer, når den kører. Tænkt derfor over, at varmpumpens udedel ikke skal opsættes for tæt på skellet til nabogrunden. Her skal der gerne være minimum 5 meter mellem din varmepumpe og din nabo, da naboen ellers kan komme til at opleve gener fra din varmepumpe luft til vand.

Når du har valgt en god placering, kan selve installationen af din varmepumpe luft til vand begynde. Det er som nævnt en simpel installation, som kan klares på en enkelt dag, hvilket også er med til at holde den samlede pris på en varmepumpe luft til vand nede sammenlignet med eksempelvis et oliefyr eller et jordvarmeanlæg.

Selve installationen foregår således:

  1. Der skal bores et hul i din væg indtil det rum, hvor din varmtvandsbeholder er placeret. Det er igennem dette hul, at rør forbinder varmepumpens udedel med din varmtvandsbeholder
  2. Når hullet er boret, kan selve varmpumpen sættes op på ydersiden af dit hus. Her er det vigtigt, at varmepumpen ikke står direkte på jorden, hvorfor du med fordel kan lægge et par fliser ud, som din varmepumpe luft til vand kan stå på
  3. Nu er varmepumpen klar til at blive forbundet med din varmtvandsbeholder. Det sker gennem førnævnte rør, som sender luftens varme ind i din bolig og opvarmer dit brugsvand gennem en væske
  4. Når varmepumpen er tilsluttet, er den klar til brug, og du kan tænde for dit nye varmesystem og nyde godt at den billige varme, som nu vil strømme ud gennem din bolig

Installationen af din varmepumpe luft til vand er ikke noget, du kan klare selv. Det er nemlig lovpligtigt at få en professionel installatør til at klare opgaven, hvilket også er en forudsætning for at få tilskud til din varmepumpe luft til vand.

Vedligeholdelse af luft til vand varmepumpe

Når din varmepumpe luft til vand er installeret, vil den passe sig selv stort set hele tiden. Dette er en anden fordel ved at benytte en varmepumpe luft til vand fremfor eksempelvis et træfyr, pillefyr eller oliefyr, da du aldrig skal tænke på at fylde nyt brændsel på dit varmesystem.

En varmepumpe med luft til vand holder sig selv i gang, uden du behøver at løfte en finger, og rengøring og vedligehold er minimal.

Dog skal du huske, at det er lovpligtigt at få foretaget et årligt eftersyn af din varmepumpe luft til vand. Eftersynet skal foretages af en uddannet servicemontør, som vil gennemgå din varmepumpe luft til vand, så du kan være sikker på, at alt fungerer, som det skal, og så du ved, at effekten af varmepumpen er så høj som mulig til gavn for din pengepung.

Køb din varmepumpe luft til vand til en god pris hos Elvvs.dk

Er du blevet overbevist om, at en varmepumpe luft til vand er det rette valg for dig og din bolig?

Så kig med her på siden og find frem til en varmepumpe luft til vand, som passer til lige netop dig og dit hus.

Med en varmepumpe luft til vand kan du i langt de fleste tilfælde se frem til store besparelser på din varmeregning, men du på samme tid får en varmeløsning, som er bedre for miljøet end gamle oliefyr, og som er nem både at installere og vedligeholde.

Hos Elvvs.dk får du gode priser på din nye varmepumpe luft til vand. De gør du, fordi vi giver dig prisgaranti på hele vores udvalg, så du kan være sikker på at få markedets bedste priser lige her hos os. Vi sørger også for en hurtig levering, så du kan få gang i din varmepumpe luft til vand på ingen tid.

Fordelene med en varmepumpe luft til vand er mange, og hvis du også gerne vil i gang med at opvarme dit hus på en grøn og billig måde, er du altid velkommen til at tage fat i vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig, når du har spørgsmål.

Der er mange spørgsmål, som kan melde sig i forbindelse med køb af en varmepumpe luft til vand, men ved at kontakte vore erfarne medarbejdere i vores kundeservice kan du altid få svar på de ting, du går og grubler over. Du kan få fat på vores kundeservice på tlf. 70 200 049 eller på mail info@vvs.dk.

Et øjeblik...