Mest populære i denne kategori

Varmeveksler

Med en varmeveksler opvarmer du dit vand gennem inddirekte fjernvarme. Til forskel for en varmtvandsbeholder, bruger en varmeveksler kun energi, når du skal bruge varmt vand. Du kan derfor spare nogle penge ved at vælge denne varmeinstallation.

Hos EL & VVS forhandler vi de bedste mærker, heriblandt varmeveksler APV og Metro Therm. Vi har valgt at forhandle de udvalgte mærker, fordi produkterne lever op til vores strenge kvalitetskrav, og det er med til at sikre dig de bedste produkter, når du skal finde en varmeinstallation.

Produkter
isolering m u229r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U229R M/ISOLERING Varenr.: 376581020 3.455,00 DKK pr. EA.
EA.
varmeveksler metro
Metro Varmeveksler Varenr.: 376741310 5.248,00 DKK pr. EA.
EA.
238-26 2720 varmeveksler metro
Metro varmeveksler 2720/238-26 Varenr.: 376556130 3.513,00 DKK pr. STK.
STK.
kappe med rustfri pladeveksler metro
METRO PLADEVEKSLER RUSTFRI MED KAPPE Varenr.: 376556120 2.460,00 DKK pr. stk.
stk.
isolering u u241r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U241R U/ISOLERING Varenr.: 376581040 4.113,00 DKK pr. EA.
EA.
isolering u u265r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U265R U/ISOLERING Varenr.: 376581060 5.963,00 DKK pr. EA.
EA.
isolering u u165r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U165R U/ISOLERING Varenr.: 376581160 6.360,00 DKK pr. EA.
EA.
vandvarmer t20 til konvertering 24 termix gemina
Gemina Termix 24 konvertering til T20 vandvarmer Varenr.: 376927470 4.680,00 DKK pr. stk.
stk.
loddet veksler ttu10h-30-bb spx apv
APV SPX TTU10H-30-BB veksler loddet Varenr.: 377282030 2.124,00 DKK pr. EA.
EA.
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Køb varmevekslere til den bedste pris online hos EL & VVS

Vi prismatcher alle VVS-produkter, el-artikler og varmeudstyr, så du altid er garanteret en konkurrencedygtig pris.

Hvis du finder en bedre pris på den samme varmeveksler til fjernvarme et andet sted, prismatcher vi det øjeblikkeligt. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser.

Hvordan virker en varmeveksler?

En varmevekslers funktion er at flytte energi mellem to separate vandbårne kredsløb. Det sker ved, at kold vand fra vandledningen presses igennem små opvarmede lameller i en veksler. Vandet bliver så opvarmet og ført videre ud gennem brugsvandet.

En varmeveksler hjælper dig med at spare mange penge på selve opvarmningen af dit brugsvand, såfremt dit hus er tilsluttet fjernvarme.

En varmeveksler bruger nemlig kun energi, når du står og skal bruge varmt vand.

Hvis du ikke har fjernvarme, kan du ikke bruge en varmeveksler.

Hvordan renser man en varmeveksler?

 Hvis din varmeveksler ikke er blevet renset igennem mange år, kan du godt forvente, at den er kalket til. Hvis den er tilstoppet, vil den automatisk levere mindre varme fra det ene medie til det andet. Derfor bør du rense den hvert andet år, så du bevarer en høj varmeeffekt.


Du kan rense din varmeveksler til fjernvarme ved at bruge afkalkningsmidler.

Hvilken fjernvarmeveksler skal man vælge?

Når du skal have dig en ny fjernvarmeveksler, anbefaler vi, at du kontakter dit lokale varmeværk for at høre, hvilke typer, du kan bruge. Det er nemlig forskelligt fra område til område, og derfor er du også først nødt til at forhøre dig. Det skyldes blandt andet, at der er nogle områder, hvor du ikke må montere specifikke varmevekslere.

Samtidig er du nødt til at sikre dig, at din varmeveksler er dimensioneret til dit hjem. Dvs., at selve ydelsen på din varmeveksler skal stemme overens med det antal kvm2, der skal opvarmes. Derfor skal du indtænke antallet af radiatorer og eventuel gulvvarme, når du skal vælge din varmeveksler til fjernvarme.

Hvad er den billigste løsning?

Det er langt billigere at benytte sig af en varmeveksler til fjernvarme frem for en varmtvandsbeholder, der kører på el. Det skyldes, at el generelt koster langt mere end det koster at opvarme vand, og så er vandopvarmning i øvrigt også en langt mere miljøvenlig løsning.

Her på siden får du en oversigt over 10 forskellige opvarmningsformer samt de varmeudgifter, der er forbundet med dem alle.

Ofte stillede spørgsmål

Lovkrav til vejrkompensering på varmeveksler

Det blev i år 2013 et lovkrav at montere vejrkompensering på din varmeveksler, hvorfor du også finder disse produkter hos EL & VVS.

Det har den betydning, at der skal være en indbygget vejrkompensering i din nye fjernvarmeunit, hvis du beslutter dig for at udskifte din gamle varmtvandsbeholder. Lovkravet skal tilsikre optimal varmeforsyning i din bolig og reducere overforbrug.

På vores hjemmeside finder du også forskellige fjernvarmeunit, der gør det nemt for dig at regulere på dit vandforbrug, så du kan minimere det. Det skyldes, at der findes en indbygget termostatisk reguleringsventil i en fjernvarmeunit, der gør dig i stand til at kontrollere dit vandforbrug.

De er særligt velegnede der, hvor indirekte varmtilslutning er et krav eller ved konvertering til elvarme. Vores fjernvarmeunits fra Termix er komplette og monteringsklare, når du køber dem.

Hvad er en varmeveksler?

En varmeveksler er en komponent til udveksling af varme mellem to medier. Der er tale om indirekte fjernvarme, fordi vandet opvarmes ved hjælp af en såkaldt varmeveksler. Fjernvarmevandet løber derfor ikke direkte ind i eksempelvis en radiator – men gennem varmeveksleren.

 

Et øjeblik...