Mest populære i denne kategori

Varmeveksler

Med en varmeveksler opvarmer du dit vand gennem inddirekte fjernvarme. Til forskel for en varmtvandsbeholder, bruger en varmeveksler kun energi, når du skal bruge varmt vand. Du kan derfor spare nogle penge ved at vælge denne varmeinstallation.

Hos EL & VVS forhandler vi de bedste mærker, heriblandt varmeveksler APV og Metro Therm. Vi har valgt at forhandle de udvalgte mærker, fordi produkterne lever op til vores strenge kvalitetskrav, og det er med til at sikre dig de bedste produkter, når du skal finde en varmeinstallation.

Produkter
kappe med rustfri pladeveksler metro
METRO PLADEVEKSLER RUSTFRI MED KAPPE Varenr.: 376556120 3.794,00 DKK pr. stk.
stk.
238-26 2720 varmeveksler metro
Metro varmeveksler 2720/238-26 Varenr.: 376556130 4.326,00 DKK pr. STK.
STK.
isolering m u229r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U229R M/ISOLERING Varenr.: 376581020 7.035,00 DKK pr. EA.
EA.
isolering u u241r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U241R U/ISOLERING Varenr.: 376581040 5.297,00 DKK pr. EA.
EA.
isolering u u265r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U265R U/ISOLERING Varenr.: 376581060 8.342,00 DKK pr. EA.
EA.
isolering u u165r varmeveksler apv
APV VARMEVEKSLER U165R U/ISOLERING Varenr.: 376581160 8.897,00 DKK pr. EA.
EA.
varmeveksler metro
Metro Varmeveksler Varenr.: 376741310 7.983,00 DKK pr. EA.
EA.
vandvarmer t20 til konvertering 24 termix gemina
Gemina Termix 24 konvertering til T20 vandvarmer Varenr.: 376927470 5.804,00 DKK pr. stk.
stk.
loddet veksler ttu10h-30-bb spx apv
APV SPX TTU10H-30-BB veksler loddet Varenr.: 377282030 4.269,00 DKK pr. EA.
EA.
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Varmeveksler fra kendte mærker

Når sommeren er forbi, og efterårskulden begynder at melde sig, er det alle boligejeres vigtigste opgave at sørge for, at det kolde vejr holdes udenfor, så familien kan nyde godt af et varmt og behageligt hus vinteren igennem.

Til det formål er fjernvarme et populært valg, da det er en nem måde at få billig varme på, når du bor i byen. Med fjernevarme har du altid ubegrænset adgang til varme i din bolig, når du skal bruge det, og der er heller ikke særlig meget arbejde forbundet med at opvarme en bolig med fjernvarme sammenlignet med eksempelvis et fyr, hvor du selv er ansvarlig for at fylde brændstof på.

Men fjervarme kommer også med andre fordele, hvor det bl.a. giver dig mulighed for at få billige og ubegrænsede mængder af opvarmet brugsvand, så du altid kan få et varmt brusebad på en kold vinterdag.

Men for at få ubegrænsede mængder af varmt vand fra fjernvarme, har du brug for en varmeveksler til boligens varmeinstallation. Med en varmeveksler kan du nedbringe dine regninger betragteligt i forbindelse med brug af varmt vand i din bolig, og en varmeveksler er derfor en god investering for alle, der varmer huset op med fjernvarme.

Derfor har vi på Elvvs.dk samlet vores store udvalg af varmevekslere her på siden, så du kan finde frem til den model, der passer til lige netop dit system. Vi sælger varmevekslere fra alle de kendte mærker, hvor du bl.a. kan vælge:

Hvad er en varmeveksler?

En varmeveksler er et stykke teknik, som gør det muligt at overføre varme fra ét vandbåret kredsløb til et andet. Derfor er en varmeveksler et godt valg til dig, der får fjernvarme i din bolig, da varmeveksleren gør det muligt at varme dit vand op rigtig hurtigt.

En varmeveksler virker helt konkret ved, at koldt vand i små vandledninger presses gennem din varmeveksler, hvor små opvarmede lameller opvarmer det kolde vand. Det opvarmede vand kan du straks bruge som brugsvand, når du eksempelvis vil have et dejligt varmt brusebad.

Derfor behøver du ikke at have varmt vand stående hele tiden, da du i stedet kan få varmt vand fra fjernvarmen, så snart du har brug for det.

Spar penge med en varmeveksler

Selvom en varmeveksler bruger en del strøm til at opvarme dit brugsvand på denne måde, så vil den alligevel været et godt køb, da du kan spare den gammeldags vandvarmer væk. På den måde kan du således spare op imod 40 % på din elregning sammenlig med, hvis du skulle varme dit brugsvand op med en varmtvandsbeholder, der skal stå tændt hele tiden.

Med en varmeveksler vil du således slippe for at skulle have en beholder, der hele tiden er varmt vand i, da varmeveksleren som nævnt kan varme vand op til bad, opvask eller varme til boligens radiatorer på ganske få sekunder.

Undgå at løbe tør for varmt vand

En anden fordel ved en varmeveksler sammenlignet med en varmtvandsbeholder er, at du aldrig risikerer at løbe tør for varmt vand, når du er i bad. Med en varmtvandsbeholder har du kun en vis mængde varmt vand til rådighed, og hvis I er flere i familien, der skal i bad lige efter hinanden, kan det godt være, at du som sidste mand eller kvinde må acceptere at skulle tage et bad i koldt vand.

Det problem undgår du med en varmeveksler i din bolig, da der aldrig vil være nogen begrænsning for, hvor meget vand din varmeveksler kan varme op for dig og din familie.

Undgå sundhedsfarligt vand med en varmeveksler

Med en varmeveksler slipper du også for de andre problemer, som kan være forbundet med at være afhængig af en varmtvandsbeholder. I en varmtvandsbeholder kan der nemlig dannes bakterier, når varmt vand står stille i lang tid, og det er noget, som kan udsætte din familie for sundhedsfare, hvis du ikke er opmærksom på det.

En miljøvenlig løsning

En varmeveksler er også en miljøvenlig løsning sammenliget med en varmtvandsbeholder. En varmeveksler bruger nemlig kun strøm, når du skal bruge varmt vand. Til sammenligning bruger en varmtvandsbeholder strøm døgnet rundt, hvilket er skidt for både din pengepung og for miljøet.

Den rigtige varmeveksler til dig

Når du skal købe ny varmeveksler, er det alfa og omega, at du får valgt den helt rette varmeveksler, da det ellers kan få negativ indflydelse på din varmeregning. Forskellige områder har nemlig forskellige former for fjernvarme, og derfor er der også forskel på, hvilke varmevekslere du kan bruge i forskellige områder. Det kan bl.a. skyldes, at der specifikke regler fra område til område om, hvilke varmevekslere der må bruges.

Derfor er det en god idé at kontakte dit lokale fjernvarmeanlæg, som kan hjælpe dig ved at fortælle, hvilken varmeveksler du kan bruge i netop dit område.

Når du har helt styr på, hvilken varmeveksler der kan bruges i dit område, skal du også tænke over, hvor stort dit forbrug af varmt vand er i det daglige. Der findes nemlig store varmevekslere og mindre varmevekslere, og det er således vigtigt, at du vælger en varmeveksler, der er dimensioneret til at passe til netop dit forbrug.

Her skal du tænke på, hvad du egentlig bruger varmt vand til i boligen. Hvis du kun bruger varmt vand til brusebad og opvask, vil dit forbrug af varmt vand ikke være så stort, men skal du også bruge varmt vand til dine radiatorer eller til gulvarme i din bolig, er det straks en anden sag.

En varmeveksler kan kun klare at opvarme en vis mængde vand ad gangen, og du skal derfor være sikker på, at dit forbrug af varmt vand ikke overstiger varmevekslerens mulighed for at følge med.

Hvis du er i tvivl, kan du altid komme i kontakt med en professionel VVS’er her hos Elvvs.dk, som kan hjælpe og guide dig i forbindelse med valg af varmeveksler, så du er sikker på, at du får taget det rette valg.

Hos Elvvs.dk forhandler vi varmevekslere fra alle de kendte mærker, og du kan derfor helt sikkert finde en varmeveksler, som kan bruges i netop dit område, og som passer til lige netop dit forbrug af varmt vand.

Varmeveksler med vejrkompensering

Når du køber en varmeveksler, skal du være opmærksom på, at den skal have vejrkompensering. Det er nemlig et lovkrav, at der skal monteres vejrkompensering på din varmeveksler, men det er også ren sund fornuft, da vejrkompensering sørger dog, at du får en optimal varmeforsyning, hvor overforbrug minimeres.

Vejrkompensation på din varmeveksler sørger nemlig for, at varmeveksleren fastholder en temperatur, der er bestemt ud fra temperaturen udenfor dit hus i stedet for temperaturen inde i dit hus.

Vejrkompensering er dog standard i de fleste nye varmevekslere, og du finder naturligvis også et stort udvalg af varmevekslere med vejrkompensering her hos Elvvs.dk.

Vedligehold af din varmeveksler

Det er nemt at opvarme vand med en varmeveksler, og der er ikke meget vedligehold forbundet med at have en varmeveksler.

Alligevel skal du engang imellem rense din varmeveksler, da ophobning af kalk kan blive et problem efter flere års brug. Hvor stort et problem, du vil opleve med kalk i din varmeveksler, afhænger naturligvis af, hvor meget kalk der er i vandet, der hvor du bor, men generelt er det en god idé af afkalke din varmeveksler en gang hvert andet år.

Hvis din varmeveksler er kalket til, vil den nemlig ikke være i stand til at levere en optimal varmeeffekt, hvorfor du ender med at bruge mere strøm på at varme den samme mængde vand op sammenlignet med, hvis din varmveksler er ren og fri for kalk. Der er således mange penge at spare ved at en simpel afkalkning, som kan klares på få minutter, hvis du har din afkalker klar.

Alternativt kan du overveje at investere i et blødgøringsanlæg også.

Find din nye varmeveksler til en god pris hos Elvvs.dk

En varmeveksler er en god investering for alle, der har fjernvarme. Med en varmeveksler kan du komme til at nyde godt af ubegrænsede mængder at varmt brugsvand, så du aldrig kommer til løbe, tør for varmt vand i eksempelvis brusebadet.

Dertil er en varmeveksler en økonomisk løsning på den lange bane, da du kan spare både varmtvandsbeholder og en stor del af dit strømforbrug væk.

Hos Elvvs.dk gør vi en dyd ud af at levere gode priser til dig, så du kan få lige netop den varmeveksler, du har brug for, uden at blive ruineret. Vores gode priser skyldes, at vi giver dig prisgaranti på alle vores produkter, og du kan derfor også få prisgaranti på alle de varmevekslere, du ser her på siden. Vores prisgaranti betyder kort sagt, at vi matcher eventuelt billigere priser andre steder, så du altid kan være sikker på at få den bedste pris hos os.

Vi sørger også for hurtig levering, og hvis du har spørgsmål, står vores kundesupport altid klar til at hjælpe dig, så du får de bedste forudsætninger for at tage den rette beslutning, når det kommer til valg af ny varmeveksler.

Du kan komme i kontakt med vores kundesupport og stille dine spørgsmål på tlf. 70 200 049 eller ved at sende en mail til info@vvs.dk.

Ofte stillede spørgsmål

Lovkrav til vejrkompensering på varmeveksler

Det blev i år 2013 et lovkrav at montere vejrkompensering på din varmeveksler, hvorfor du også finder disse produkter hos EL & VVS.

Det har den betydning, at der skal være en indbygget vejrkompensering i din nye fjernvarmeunit, hvis du beslutter dig for at udskifte din gamle varmtvandsbeholder. Lovkravet skal tilsikre optimal varmeforsyning i din bolig og reducere overforbrug.

På vores hjemmeside finder du også forskellige fjernvarmeunit, der gør det nemt for dig at regulere på dit vandforbrug, så du kan minimere det. Det skyldes, at der findes en indbygget termostatisk reguleringsventil i en fjernvarmeunit, der gør dig i stand til at kontrollere dit vandforbrug.

De er særligt velegnede der, hvor indirekte varmtilslutning er et krav eller ved konvertering til elvarme. Vores fjernvarmeunits fra Termix er komplette og monteringsklare, når du køber dem.

Hvad er en varmeveksler?

En varmeveksler er en komponent til udveksling af varme mellem to medier. Der er tale om indirekte fjernvarme, fordi vandet opvarmes ved hjælp af en såkaldt varmeveksler. Fjernvarmevandet løber derfor ikke direkte ind i eksempelvis en radiator – men gennem varmeveksleren.

 

Et øjeblik...