Varmtvandsbeholder & el-vandvarmer

 Hos EL & VVS finder du varmtvandsbeholdere og el-vandvarmere fra populære mærker såsom Metro og Altech. Mærkerne er alle sammen kendte for deres holdbarhed og høje funktionalitet. Du er derfor garanteret et godt køb – uanset dit valg og behov.

I vores sortiment finder du også tilbehør til din el-vandvarmer, heriblandt stativer, termostater og anoder (stavanode & flexanode) til din varmtvandsbeholder.

 
Mest Solgte i Varmtvandsbeholder
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Varmtvandsbeholder & el-vandvarmer

Varmt vand er en vigtig del af enhver husholdning om både sommeren og vinteren. Der skal varmt vand til de lange brusebade i din brusekabine eller badekar, og der skal varmt til at gøre live komfortabelt i en lang række andre henseender.

Derfor er en varmtvandsbeholder et populært valg blandt boligejere, da en varmtvandsbeholder giver dig en stabil og sikker forsyning af dejligt varmt vand døgnet rundt og året rundt.

Hvis du mangler en løsning i din bolig eller dit sommerhus, som kan give dig alt det varme vand, du og din familie har behov for, uden du skal løfte en finger, er en varmtvandsbeholder således et godt valg.

Derfor har vi samlet vores store udvalg af varmtvandsbeholdere her på siden, så du har god mulighed for at finde frem til lige netop den varmtvandsbeholder og den størrelse, der er nødvendigt for at møde din families behov for varmt vand.

Hos Elvvs.dk forhandler vi varmtvandsbeholdere og el-vandvarmere for alle de kendte mærker, hvor du bl.a. kan vælge:

Hos Elvvs.dk kan du desuden finde netop den type af varmtvandsbeholder, som passer til dit varmesystem. Du kan således vælge imellem:

En varmtvandsbeholder fra Elvvs.dk kan anvendes i alle boliger, men det også er et godt valg til kolonihaven eller sommerhuset, hvor du ikke i forvejen har adgang til varmt vand fra et centralvarmesystem.

Sådan virker en varmtvandsbeholder

En varmtvandsbeholder har kort sagt til opgave at lave koldt vand om til varmt vand. En traditionel varmtvandsbeholder virker ved, at det kolde vand kommer ind i din bolig via husets vandforsyning, smutter en tur igennem din varmtvandsbeholder, og så kan det varme vand bruges i bl.a. vandhaner og brusere.

Men hvordan, din varmtvandsbeholder helt konkret virker, afhænger af, hvilken type af varmtvandsbeholder du køber, da der som nævnt findes forskellige typer til forskellige varmesystemer.

Hvilken varmtvandsbeholder skal du vælge?

Hvilken varmtvandsbeholder du skal vælge, afhænger først og fremmest af, hvilket varmesystem, du har.

Hvis du opvarmer dit hus med et olie- eller gasfyr, skal du købe en varmtvandsbeholder til centralvarme, eller du kan vælge en kombi varmtvandsbeholder.

Med en kombi varmtvandsbeholder kan dit vand holdes varmt, efter det er blevet varmet op af dit fyr, mens vandet også kan varmes op i selve varmtvandsbeholderen i de perioder, hvor dit fyr ikke kører. Det kan eksempelvis være en fordel om sommeren, hvor vejret er varmt nok til at lade fyret stå slukket, men hvor du stadig har brug for varmt brugsvand til eksempelvis brusebade.

Hvis vandet i dit hjem varmes op med solvarme, skal du i stedet vælge en solvarmebeholder, som virker på samme måde, så varmtvandsbeholderen selv kan varme vandet op på de dage, hvor solen ikke skinner tilstrækkeligt til at gøre dit vand varmt.

Den samme type af varmtvandsbeholder kan fås til dig, der har andre former for centralvarme end olie- eller gasfyr. Her vil dit varmesystem automatisk varme vandet op i de kolde måneder, mens din varmtvandsbeholder kan tage over i de varme måneder, hvor dit varmesystem ikke kører.

Hvis du slet ikke har nogen måde at varme vandet op på i dit hjem, skal du have en el- varmtvandsbeholder, som tager det kolde vand fra din vandforsyning og varmer det op, så du altid har adgang til varmt vand i boligen.

Hvor stor skal din varmtvandsbeholder være?

Når du har fundet ud af, hvilken type af varmtvandsbeholder, der passer til din bolig, er det tid til at gøre sig den næste store overvejelse. Her skal du beslutte, hvor stor en varmtvandsbeholder du har behov for.

Her er det vigtigt, at du får valgt en varmtvandsbeholder, som er stor nok til at møde hele familiens behov for varmt vand, mens der på samme tid ikke er nogen grund til at betale mange penge for en varmtvandsbeholder, der er for stor til dine behov.

Så hvordan finder du den gyldne middelvej og vælger en varmtvandsbeholder, som passer lige nøjagtigt til dine behov?

Det gør du først og fremmest ved at kigge på, hvor mange personer I er i hustanden. Her skal du sørge for at vælge en varmtvandsbeholder, som er stor nok til, at I alle kan komme i bad lige efter hinanden uden at løbe tør for varmt vand.

Der er ikke noget værre end at være den sidste til at komme ind i badet for at opdage, at alt det varme vand er blevet brugt af andre familiemedlemmer, og derfor er det en god idé at vælge varmtvandsbeholder ud fra spidsbelastningssituationer som denne, så du er sikker på aldrig at skulle tage et koldt brusebad om morgenen efter alle de andre.

Hvis du har en stor familie med hjemmeboende børn og hjemmeboende teenagere, er det således en god idé at vælge en varmtvandsbeholder, der har så stor en kapacitet som muligt.

Her kan en varmtvandsbeholder på 110 liter være et godt valg, mens en endnu større model kan være at foretrække, hvis brusebadet engang imellem bliver suppleret med et karbad eller spabad.

Til mindre familie kan mindre gøre det, og hvis du ikke har børn, eller hvis de er flyttet hjemmefra, kan du nøjes med endnu mindre.

Er I således kun to i hustanden, vil en varmtvandsbeholder med en kapacitet på 60 liter typisk være nok til at møde jeres behov for varmt vand. Men igen er det vigtigt at tænke over jeres specifikke behov, da eksempelvis et karbad eller et spabad vil øge dit behov for varmt vand.

I sommerhuset eller kolonihavehuset er en endnu mindre varmtvandsbeholder en mulighed, da du her typisk ikke vil have brug for så store mængder af varmt vand på samme tid. Her vil en varmtvandsbeholder med plads til 30 liter typisk være nok til at opfylde jeres behov.

Fordelene ved at have en varmtvandsbeholder

En varmtvandsbeholder er det helt rigtig valg for mange boligejere, der har behov for nem og hurtig adgang til varmt vand, når centralvarmesystemet ikke tager sig af opgaven. På samme måde fungerer en varmtvandsbeholder godt til at holde vandet varmt, når dit solvarmeanlæg eller centralvarmeanlæg har varmet vandet op.

Derfor er en varmtvandsbeholder et nemt og sikker valg, som altid giver dig adgang til varmt vand, når du og din familie har brug for det.

Ulemperne ved en varmtvandsbeholder

Der er få ulemper ved at have en varmtvandsbeholder. En ulempe ved en varmtvandsbeholder er dog, at der kan dannes bakterier i vandet, hvis det står og er varmt i lang tid. Det er en udfordring, du skal tage seriøst, men det er heldigvis noget, du selv nemt kan komme til livs.

For at få bugt med bakterier i din varmtvandsbeholder, skal du nemlig bare skrue et godt stykke op for varmen i din varmtvandsbeholder en gang om måneden. Hold den varme temperatur i en halv dags tid, og så kan du skrue tilbage på den normale temperatur igen, hvorefter dit brugsvand vil være frit for bakterier.

Pris på varmtvandsbeholder – hvad skal du forvente?

Prisen på en varmtvandsbeholder svinger meget afhængigt af både størrelse og type. Du kan få en lille og billig varmtvandsbeholder til sommerhuset, som ikke kommer til at koste dig mere end et par tusinde kroner, men hvis du til gengæld skal have en stor varmtvandsbeholder til huset med en stor familie, kan du komme til at betale op imod 20.000 kr., mens det dog også er muligt at finde varmtvandsbeholdere til store familie til et sted mellem 5000 kr. og 10.000 kr.

I sidste ende kommer prisen både til at afhænge af størrelsen og af kvaliteten af beholderen. Det skyldes, at nogle varmtvandsbeholdere er bedre til at holde på varmen end andre, mens også effektiviteten i forbindelse med opvarmning af vand kan svinge fra varmtvandsbeholder til varmtvandsbeholder.

Find din varmtvandsbeholder til en god pris hos Elvvs.dk

Hos Elvvs.dk har vi helt sikker lige netop den varmtvandsbeholder, du går og leder efter. Vi sælger både store og små varmtvandsbeholdere, og med vores store udvalg af forskellige typer, kan du helt sikkert finde den rigtige varmtvandsbeholder for dig og din bolig.

Vi giver dig desuden altid gode priser, når du handler hos os, så du får en chance for at købe den varmtvandsbeholder, din familie har behov for. Vi giver dig nemlig prismatch på alle vores varer, hvilket vil sige, at vi matcher markedets laveste priser på varmtvandsbeholdere til gavn for dig og din pengepung.

Vi sørger også altid for hurtig levering, så du kan få din varmtvandsbeholder op at køre i løbet af ganske få dage og herfra nyde godt af det dejligt varme vand i din bolig.

Hvis du har spørgsmål til valg af varmtvandsbeholder, er du desuden altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her kan du få svar på stort og småt i forbindelse med køb af varmtvandsbeholder, så du kan blive helt sikker på, at du tager den rette beslutning, når der skal investeres mange penge i en varmtvandsbeholder til boligen.

Du kan stille dine spørgsmål til vores kundeservice ved at ringe på tlf. 70 200 049 eller ved at sende en mail til info@vvs.dk.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder en varmtvandsbeholder?

Der er forskellige faktorer, som påvirker en varmtvandsbeholders levetid. En af disse er temperaturen i varmtvandsbeholderen. Dog er den normale levetid på varmtvandsbeholdere fra 15 til 30 år afhængigt af, hvor godt man har passet på den. 

 

Hvor varmt skal vandet være i min varmtvandsbeholder?

Den optimale temperatur i en varmtvandsbeholder på 55 grader. Hvis temperaturen bliver højere, vil beholder bruge unødig energi, hvilken forkorter levetiden og koster mere. Hvis temperaturen falder, vil temperaturen ikke være høj nok til at holde legionella og andre bakterier nede. 

Et øjeblik...