Radiator

Hos EL & VVS har vi et stort udvalg, når du skal finde din radiator. Vi forhandler vi de bedste radiatorer fra en række mærker, heriblandt fra Hudevad, Purmo og Thermrad. Vi har netop valgt at forhandle disse, fordi deres produkterne er blandt de bedste på markedet.

Vi mener nemlig, at vi ved at stille krav til vores forhandlere, også er med til at sikre dig de bedste produkter, når du skal købe din radiator.

Mest Solgte i Radiatorer
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Køb billige radiatorer online hos EL & VVS

Vi prismatcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret nogle attraktive priser.

Hvis du finder et bedre radiator-tilbud et andet sted, pris-matcher vi det gerne. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og nogle billige radiatorer i høj kvalitet.

Hvordan fungerer en radiator?

Radiatorens opvarmer boliger ved at hente varmt vand, der herefter opvarmer den omgivende luft på en jævn og behagelig måde.

Det er ikke helt tilfældigt, at radiatorer er fremstillet i stål. Det skyldes nemlig, at stål er en god varmeleder og har samtidig nemt ved at holde på den. Det øger effektiviteten af din radiator og reducerer derved dit varmeforbrug.

Der vil typisk være indlagt centralvarme eller fjernvarme i dit hus, da de fleste hjem bliver opvarmet via et vandbåret anlæg. Det er derfor også generelt nemt at finde radiatorer til fjernvarme og centralvarme.

Typer af radiatorer

Du kan både finde horisontale- og vertikale radiatorer. De har samme funktion, men de forskellige designs sikrer, at du altid kan få den form, der passer ind i dit hjem. Hos EL & VVS har vi radiatorerei alle længder og højder, så du kan finde den helt rigtige til dit hjem.

Der findes mange forskellige radiatortyper; helt fra almindelige panelradiatorer, kompakt-radiatorer med en rist på toppen (rengøringsvenlige), moderne radiatorer, el-radiatorer samt lavkonvektorer til at stå foran store vinduespartier.

Nogle af vores radiatorer er også dybere end andre. Du finder både radiatorer med enkeltplade, radiatorer med dobbeltplade og radiatorer med tredobbeltplade. Det rigtige valg afhænger af, hvor meget radiatoren må fylde samt dit varmebehov.

Almindelige panelradiatorer går typisk under udtrykket ”standard-modellen”, hvor kompakt-radiatoren går under ”kompakt-modellen”.

De fleste husstande vælger standard-modellen, og forskellen på disse to radiatortyper findes i deres visuelle udtryk, fordi kompakt-modellen har fået sig nogle pænere afslutninger.

Den ene radiator er derfor ikke bedre end den anden, men kompakt-modellen vil typisk være lidt dyrere, fordi der er taget højde for detaljer og finesser.

Hvilken radiator skal jeg vælge?

Når du skal finde en ny radiator, bør du vælge ud fra dens såkaldte dækkeevne – dvs., hvor mange kvadratmeter, radiatoren kan dække med varme.

En god tommelfingerregel er, at der ca. bruges 55-65 watt pr. kvadratmeter. Hvis en radiator derfor yder 2000 watt, vil regnestykket være: 2000 / 55 = 30,78 kvadratmeter.

Hvis isoleringen i dit hus er dårligere end gennemsnittet, vil du muligvis være nødt til at hæve antallet af watt. Og hvis isoleringen derimod er bedre end gennemsnittet – fordi du bor i nybyggeri – kan du godt forvente, at færre watt er tilstrækkeligt.

El-radiator

En el-radiator anvendes i de huse, hvor der ikke er indlagt centralvarme eller fjernvarme. Det skyldes, at disse huse ikke får tilført varme gennem et vandbåret anlæg. Derfor vil en el-radiator være den bedste løsning, hvis du gerne vil have en radiator.

En el-radiator er til gengæld generelt dyrere i drift, fordi den kører på el. Hvis du ikke har mulighed for at få koblet dine radiatorer til fjernvarme eller centralvarme, og du ikke ønsker en el-radiator, findes der en anden løsning.

Du kan nemlig vælge at installere en af vores varmepumper, der vil være billigere for dig i drift.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke typer radiatorer findes der?

Der findes radiatorer i forskellige størrelser og med forskellig effekt. Generelt findes der 3 forskellige typer af radiatorer: enkeltplade radiatorer, dobbeltplade radiatorer og tredobbeltplade radiatorer. Des flere plader, jo mere varme afgiver radiatoren.

 

Hvilken radiator skal jeg vælge til min stue?

Hvilken radiator, du skal vælge, afhænger af rummets størrelse og behov for opvarmning. Nogle rum er dog så store, at der skal anvendes flere radiatorer. En radiators forbrug er ca. 65 Watt pr. m2. Hvis din stue er 30 m2, er regnestykket 30 x 65 = 1950W. En radiator på 1950W eller to radiatorer på hver 1000W vil altså være passende.

 

Er en radiator bedre end gulvvarme?

Det afhænger af smag og temperament, om man er til det ene eller det andet. Hvor gulvvarmen er skjult, er en radiator synlig. Den usynlige varmekilde har stor betydning for mange mennesker. Derfor sættes der sjældent radiatorer op i nybyggede huse. Radiatorer har den fordel, at de varmer huset op med det samme, hvorimod gulvvarmen reagerer langsommere på temperaturskift. En optimal løsning er en kombination, hvor man supplerer gulvvarmen med radiatorer i de mest benyttede opholdsrum.

Et øjeblik...