Hvad siger kunderne?

Radiatorer fra kendte mærker

Når sommeren går på hæld og det kølige efterår så småt melder sin anskost, må alle boligejere straks i gang med at sætte gang i varmesystemet, så hele familie kan holde sig varm døgnet rundt. Endnu værre bliver det, når den stride vinter blæser indover landet, da der i disse allerkoldeste måneder virkelig skal noget til for at holde hele huset varmt og behageligt.

Til det formål er et godt varmesystem naturligvis en nødvendighed, men selv det bedst og mest effektive opvarmningssystem er ikke meget værd uden gode radiatorer i alle husets rum.

Hvis du er ved at bygge ny bolig, eller hvis du er ved at renovere den gamle, er radiatorer således en af de ting, som skal tænkes ind i planerne fra starten. Alle værelser og alle rum skal have mindst én radiator, og ved at vælge moderne radiatorer fra kendte mærker her hos Elvvs.dk, er du sikker på, at du får en solid og jævn opvarmning af dit hus.

Derfor har vi samlet vores store udvalg af radiatorer fra kendte mærker lige her på siden, hvor du har god mulighed for at finde frem til lige netop den radiator, du er på udkig efter.

Hos Elvvs.dk finder du bl.a.:

Disse mærker er håndvalgte fra vores side, da vi gerne vil tilbyde dig de absolut bedste radiatorer på markedet, så du som kunde hos Elvvs.dk er sikret de bedste produkter til dit hjem.

Sådan virker en radiator

En radiator er som nævnt helt afgørende, når det kommer til at opvarme din bolig i de kolde måneder. Men hvorfor er radiatorer så populære, når det kommer til at varme dine rum op?

Det skyldes bl.a. en radiators evne til at fordele varmen i et rum. En radiator virker nemlig ved, at den tager vandet fra dit varmeanlæg, som er blevet varmet op af eksempelvis olieafbrænding, eller som kommer fra et fjernvarmanlæg. 

Når det varme vand når gennem husets vandrør og ind i radiatoren, fordeler vandet sig jævnt over hele radiatorens overflade, hvilket sørger for, at det varme vand har gode muligheder for at slippe af med sin varme. Derved bliver dit rum opvarmet, da radiatorens store overflader kaster varmen ud i lokalet på jævn og effektiv vis.

Derfor er designet af en radiator afgørende for, hvor god den er til at varme din bolig op, og generelt handler det om at have et så stort overfladeareal på en radiator som muligt, så det varme vand virkelig får mulighed for at slippe af med varmen.

Men det er ikke kun overfladeareal og design, som har betydning for en radiators effekt. Også selve materialet er afgørende for, hvor varmt dit rum kommer til at blive, når det varme vand strømmer igennem det.

Derfor er radiatorer lavet af stål, hvilket er et materiale, som er rigtig god som varmeleder. Det betyder, at varmen har nemt ved at slippe væk fra det varme vand gennem stålet i radiatoren og ud i din bolig. Derfor suser varmen ikke bare videre ud gennem vandrørene, og du får således en effektiv opvarmning, der reducerer dit varmeforbrug til gavn for både din pengepung og miljøet.

Derfor er radiatorer at finde i stort set alle danske hjem, og da det er muligt at koble radiatorer på stort set alle varmesystemer fra oliefyr til fjernvarme, er radiatorer til dit hjem med al sandsynlighed også det bedste valg.

De forskellige typer af radiatorer

En radiator er ikke bare en radiator, for der findes et væld af forskellige slags. Radiatorer adskiller sig først og fremmest på form, mens også andre forhold kan variere fra model til model og fra producent til producent.

Hos Elvss finder du et stort udvalg af radiatorer i forskellige former, så du altid har mulighed for at vælge en model, som passer ind i lige netop dit hjem. Du finder både horisontale og vertikale radiatorer, mens også de forskellige radiatortyper er at finde på vores hylder.

Det kan eksempelvis være den helt almindelige panelradiator, mere kompakte radiatorer eller el-radiatorer, mens du også har mulighed for at vælge de effektive lavkonvektorer, som er det perfekte valg for dig, der mangler en opvarmningsform til at stå foran et stort vinduesparti.

Du finder også radiatorer, der adskiller sig på dybde, hvor du bl.a. kan vælge radiatorer med enkeltplade, radiatorer med dobbeltplade samt radiatorer med tredobbeltplade, hvor bl.a. dit varmebehov har betydning for, hvor dyb en radiator du skal vælge.

Det mest normale valg er dog den klassiske panelradiator, som du garanteret allerede har stiftet rigtig godt bekendtskab med gennem dit liv. Det er nemlig den model, som langt de fleste boligejere vælger, da det er en god og effektiv radiator, som kommer til en god pris.

Hvilken radiator skal du vælge?

Med det store udvalg af radiatorer her hos Elvvs.dk, er du måske lidt i vildrede. For hvilke radiatorer skal du dog vælge til din bolig blandt de mange forskellige typer og former?

Det er et godt spørgsmål, og derfor får du her et par guidelines til, hvad du skal kigge på og tænker over, når du skal købe nye radiatorer til dit hjem.

Dækningsevne

Når du skal købe radiatorer til dit hjem, skal du første og fremmest finde ud af, hvor store de skal være, samt hvor mange du skal bruge, så du er sikker på, at dine radiatorer bliver i stand til at varme dit hus tilstrækkeligt op.

Derfor skal du kigge på radiatorens såkaldte dækningsevne. Dækningsevne er nemlig en betegnelse for, hvor mange kvadratmeter en given radiator er i stand til at varme op og dække med varme.

Her er det en god idé at hive lommeregneren frem, så du kan regne ud, hvor meget energi du skal bruge på eksempelvis at varme en stue på 20 m2 op. Her skal du gå ud fra, at det kræver cirka 55-65 watt at varme et rum op pr. kvadratmeter. Hvis du kigger på en radiator, som kan ude 1500 watt, vil den således være i stand til at dække: 1500 / 60 = 25 m2.

Disse tal er dog bare et udgangspunkt, og du skal bl.a. tænke på, at et nybyggeri har brug for mindre varmeinput pr. kvadratmeter end et ældre hus, da nyere huse er bedre isoleret og derved bedre til at holde varmen fra dine radiatorer inde.

Form, størrelse og design

Når du har styr på dækningsevne og er sikker på, at du får varme nok ind i din bolig, er det også vigtigt at kigge på de specifikke steder, hvor dine nye radiatorer skal placeres. Det kan eksempelvis hurtigt komme til at se forkert ud, hvis du vælger en stor og klodset radiator til et sted, hvor der ikke er så meget plads.

I den forbindelse skal du også kigge på, hvor meget plads du har under dine vinduer, da det typisk vil være her, dine radiatorer skal placeres.

Hvis du ikke har så meget plads, mens du på samme tid har brug for en radiator med en høj dækningsevne, kan du vælge en radiator, som er dybere end den traditionelle panelradiator. Du kan eksempelvis vælge en radiator med dobbeltplade eller en radiator med tredobbeltplade, hvilket giver dig mulighed for at få højere dækningsevne i en radiator, der fylder mindre.

Endeligt skal du også kigge på selve designet af radiatoren. Der findes moderne radiatorer med et moderne udtryk, som passer godt ind i den moderne bolig, mens hvis hos Elvvs.dk naturligvis også forhandler radiatorer med et mere klassisk look, som kan være det rigtige valg for dig, der har lige netop den stil i din bolig.

Hvad med en el-radiator?

Hvis du ikke har centralvarme eller fjernvarme i din bolig, kan el-radiatorer være det rigtige valg. Men da el-radiatorer er forholdsvis dyre i drift, bør denne løsning kun implementeres, hvis du ikke har vandrør løbende rundt i din bolig, hvorfor det ikke er muligt at tilslutte normale radiatorer, som tilføres varme gennem vand.

En el-radiator kan således være et godt valg i eksempelvis sommerhuset, hvor du ikke har et vandbåret anlæg, men da det som nævnt er en løsning, som er forholdsvis dyr i drift, kan andre løsninger som eksempelvis en varmpumpe være et bedre valg.

Den mest økonomiske løsning på længere sigt i sommerhuset er dog opvarmning med varmepumpe, da den kan cirkulære den varme luft samt skabe et bedre indeklima når du ikke er der.

Stærke priser og god service hos Elvvs.dk

Hos Elvvs.dk er vi stolte af at kunne forhandle et bredt udvalg af radiatorer i høj kvalitet fra kendte mærker, som er din garanti for at få et produkt til dit hjem, som er effektivt, når det kommer til at opvarme din bolig, og som kan holde til at servicere dig og dit hjem i rigtig mange år ind i fremtiden.

Hos Elvvs.dk gør vi en dyd ud af at give dig gode priser på gode radiatorer, hvilket er grunden til, at du altid kan få prismatch på de produkter, du finder hos os.

Vi sørger også for en hurtig leveringstid, og skulle du have spørgsmål til en af de radiatorer, du ser her på siden, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan fanges på tlf. 70 200 049 eller på mail info@vvs.dk.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke typer radiatorer findes der?

Der findes radiatorer i forskellige størrelser og med forskellig effekt. Generelt findes der 3 forskellige typer af radiatorer: enkeltplade radiatorer, dobbeltplade radiatorer og tredobbeltplade radiatorer. Des flere plader, jo mere varme afgiver radiatoren.

 

Hvilken radiator skal jeg vælge til min stue?

Hvilken radiator, du skal vælge, afhænger af rummets størrelse og behov for opvarmning. Nogle rum er dog så store, at der skal anvendes flere radiatorer. En radiators forbrug er ca. 65 Watt pr. m2. Hvis din stue er 30 m2, er regnestykket 30 x 65 = 1950W. En radiator på 1950W eller to radiatorer på hver 1000W vil altså være passende.

 

Er en radiator bedre end gulvvarme?

Det afhænger af smag og temperament, om man er til det ene eller det andet. Hvor gulvvarmen er skjult, er en radiator synlig. Den usynlige varmekilde har stor betydning for mange mennesker. Derfor sættes der sjældent radiatorer op i nybyggede huse. Radiatorer har den fordel, at de varmer huset op med det samme, hvorimod gulvvarmen reagerer langsommere på temperaturskift. En optimal løsning er en kombination, hvor man supplerer gulvvarmen med radiatorer i de mest benyttede opholdsrum.

Et øjeblik...