Elradiatorer

En elradiator er en rigtig fin måde at skaffe opvarmning et sted, hvor der i forvejen ikke er installeret varmekilder. Selvom du ikke har elvarme, er elradiatoren en god måde at få varme på, da den er nem at sætte op og kan tilsluttes en stikkontakt.

Vi har i shoppen et godt udvalg af elradiatorer, bl.a. også fritstående elradiatorer, der frit kan flyttes rundt i huset efter behov.

Læs nederst på siden, hvordan du vælger den rigtige elradiator.
 

Vores mest populære
Gode tilbud i Elradiatorer
Hvad siger kunderne?

Om elvarme og elradiatorer:

Elvarme leveres fra et varmepanel også kaldet en elradiator, der minder om en almindelig radiator fra et centralvarmeanlæg.

Man kan få elradiatorer i 2 forskellige typer: "Varme Panel" er omkring 40 cm i højden og antal Watt afgør længden.

Alternativt fåes en "Varme Liste" der kun er ca. 20 cm høj, og igen er det Watt der afgør længden. Varmelisterne bliver normalt en del længere end varmepanelerne.

En elradiator indeholder et elektrisk varmelegme, og når det får strøm varmer det op på sit maksimum temperatur. En termostat der sidder på elradiatoren sørger for at radiatoren selv tænder når der er for koldt og at den slukker igen når den ønskede temperatur er opnået i rummet.

Idag fås de fleste radiatorer med elektroniske termostater. I gamle dage var de mekaniske og havde en meget karakterestisk "Klikken" når der tændtes og slukkedes for radiatoren, + reguleringen blev noget upræcis og det kunne godt svinge +/- 3 til 5 grader i forhold til det ønskede, Med de elektroniske er det anderledes: dem kan man ikke høre, slå til og fra, de er samtidig blevet meget mere fintfølende og dermed reagerer de hurtigere på ændringer af temperaturen og en mere præcis konstant temperatur opnås.

Ved brug af elradiatorer i et rum skal man påregne min. 100W pr. kvdr. meter, og gerne mere. Det vil ikke være dyrere at varme et rum op med en "for stor" elradiator da den blot vil være slukket mere og være tændt mindre. Strømmen vil være den samme man bruger på opvarmningen, men det vil være en meget dårlig ide med en for lille elradiator, da vil man komme til at fryse og radiatoren vil stå tændt hele tiden, uden at kunne opvarme rummet til den ønskede temperatur.

Er rummet større end man kan få radiator til ca. 2000W = ca. 20m2, så må det fordeles på flere radiatore, Elradiatorer fås i forskellige spændinger 230V eller 400V det er vigtigt man tjekker spændingen iden man bestiller nye, det står som regl på apparaterne men gør det ikke det, kan det være nødvendigt at få det tjekket af en elektriker.