Hvad siger kunderne?

Køb kvalitetsprodukter indenfor gulvvarme hos Elvvs.dk

Elvvs.dk finder du både varmefordelingsplader, styreenheder, fordeler-rør og monteringstilbehør i høj kvalitet. Vi har været utrolig selektive i vores sortiment for at sikret os, at alle produkter og mærker lever op til vores kvalitetskrav. Ved at stille krav til vores forhandlere, kan vi nemlig sikre dig de bedste produkter inden for gulvvarmestyring.

Gulvvarme og gulvvarmestyring

Hvis du gerne vil undgå kolde fødder, når du træder ud fra badet om morgenen, så kan det være, du skal overveje, om gulvvarme er en løsning for dig. Det er en god måde at opvarme din bolig på, da du får en bedre fordeling af varmen i dit hjem sammenlignet med radiatorer. Du får dermed også mere frihed, når du skal indrette din bolig, da radiatorerne ikke står i vejen.

Køb billig gulvvarme online hos EL & VVS

Vi prismatcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret den bedst mulige pris. Hvis du finder lavere priser hos en konkurrent på nogle af vores produkter inden for gulvvarme, prismatcher vi det øjeblikkeligt. På den måde er du altid være garanteret markedets absolut bedste priser på gulvvarmestyring.

Hvad er gulvvarme?

Gulvvarme er et yderst populært alternativ til radiatorer og brændeovne, som mange moderne hjem benytter sig af. Når du først har oplevet et hjem med gulvvarme, vil du forstå, hvorfor det er så udbredt i mange hjem.

Ved vandbaseret gulvvarme får du opvarmet din bolig vha. varmt vand, der strømmer igennem nogle tilkoblede slanger under gulvet. Gulvvarmen styres her manuelt via en digital eller analog-termostat. Ved en elbaseret gulvvarme produceres varmen gennem el.

Gulvvarme uanset type af gulv

Du kan både få gulvvarme til trægulv og til klinkegulv, så du har mulighed for at få det alle steder i dit hjem. De forskellige typer af gulvvarme kan tilmed tilpasses de forskellige typer gulve. Der kan dog være lidt forskel på, hvordan gulvvarmen skal monteres alt efter, hvilken type gulv det skal monteres under.

Fordele og ulemper ved gulvvarme styring

Der er næsten kun fordele ved at installere gulvvarme. Den mest åbenlyse fordele er, at du får fodvarme og mere plads i dit hjem, fordi der ikke opstår unødvendig spildplads på grund af radiatorer. Når du har flyttet varmen ned under gulvbrædderne eller klinkerne, får du også mere plads til dine møbler og bedre muligheder for at indrette dit hjem.

Derudover får du også en jævn fordeling af varmen, hvilket ikke er tilfældet ved radiatorer. Varme stiger opad. Derfor er gulvvarme super smart, da varmen bevæger sig op gennem dit gulv og fordeler sig mere jævnt. Når du varmer dit hjem med radiatorer, vil du ofte have meget spildvarme.

Derfor kan du også spare penge på din varmeregning ved at installere gulvvarme.

Ulemperne ved gulvvarme er, at det er dyrere at etablere end radiatorvarme. Det vil også tage længere tid at varme gulvet op og køle det ned igen. Og hvis du bor i et gammelt hus med en dårlig isolering, vil gulvvarmen heller ikke være effektivt nok. Her ville du skulle supplere med radiatorer. Slutteligt, er det også dyrere at få repareret din gulvvarmeinstallation, hvis den skulle gå i stykker.

El- og vandbaseret gulvvarme

Du kan både købe el-baseret og vandbaseret gulvvarme. Sidstnævnte er sværere at installere end El gulvvarme. Til gengæld er vandbaseret gulvvarme langt billigere i drift og mere miljøvenligt, hvorfor der også er mange mennesker, der foretrækker denne form for gulvvarmestyring. Vandbaseret gulvvarme er dyrere at installere, fordi du er nødt til at fjerne det eksisterende gulv, hvorimod du ved el-varme blot kan lægge det nye gulv ovenpå det gamle.

Ved begge typer gulvvarme vil du være nødt til at lægge et nyt gulv ovenpå gulvvarmeanlægget. Det er vigtigt at vide, at el-gulvvarme ikke må anvendes som den eneste opvarmningskilde i dit hjem jf. Elvarmeforbuddet. Det er af hensyn til miljøet, at denne lov er blevet indført. Hvis du blot bruger el som en supplerende varmekilde i dit hjem, må du gerne anvende el-gulvvarme. Hvis du gerne vil bruge din gulvvarme som den primære opvarmningskilde i dit hus, bør du derfor vælge et vandbaseret gulvvarmesystem.

Styr gulvvarmen med en rumtermostat

Din gulvvarmes temperatur styrer du med en rumtermostat. Har du gulvvarme i flere rum, sidder der en termostat i hvert rum, så du nemt kan styre varmen. Der findes forskellige typer af rumtermostater f.eks. digitale og trådløse med display.

Priser for gulvvarme

Et vandbaseret gulvvarmesystem er billigere i drift end et el-baseret, mens sidstnævnte er billigere at installere. Men hvad kan du egentlig forvente at skulle betale i kroner og øre for din gulvvarme? Hvis du gerne vil have fagfolk til at lægge gulvet for dig, skal du forvente mellem 800-1200 DKK pr. kvadratmeter. Prisen afhænger altid af, hvilke slags gulvvarmeplader, du vælger til dit gulvvarmesystem. Det er altid en god idé at finde ud af, hvad din gulvvarmepris er pr. kvadratmeter, før du går i gang med et lignende projekt. Herefter kan du hurtigt gange tallet op med det antal kvadratmeter, du skal have opvarmet i dit hjem.

Hvis gulvvarmen ikke virker

Du kan sagtens komme ud for, at din gulvvarme pludselig ikke virker. En årsag kan være at pumpen har sat sig fast, hvis vandet har stået stille, fordi gulvvarmen har været slukket. Hvis du tænker, at du gerne vil spare på varmen f.eks. om sommeren, er det faktisk ikke en god idé at slukke helt for gulvvarmen. I stedet bør du skrue ned på minimum, så risikerer du nemlig ikke, at pumpen sætter sig fast.

Montering af gulvvarme

Dele af monteringen af gulvvarmen må du gerne selv stå for. Det gælder monteringen af elvarmemåtter og gulvvarmeslanger. Tilslutning af gulvvarmestyringen skal foretages af en el-installatør og en vvs’er. Men vil du være sikker på, at gulvvarmen bliver lagt ordentlig, kan det være en god idé at få professionel hjælp til hele processen, så du får mest muligt ud af din gulvvarme.

Køb din gulvvarme her hos ELVVS

Vi hos ELVVS har et stort udvalg af gulvvarme og tilbehør hertil. Måske er du på jagt efter en digital rumtermostat eller et trådløst styresystem. Uanset hvad, kan du helt sikkert finde det her hos os. Har du brug for hjælp eller spørgsmål angående gulvvarme eller tilbehør hertil, så er du naturligvis velkommen til at tage kontakt til os. Vi hjælper dig gerne på rette vej, så du får det, du har behov for.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at lægge gulvvarme? 

Prisen på gulvvarme varierer afhængigt af boligtype, størrelsen af projektet, hvilken slags gulv, der skal lægges ovenpå og hvilken type gulvvarme, du vælger. 

Gulvvarme baseret på el er 2 til 3 gange dyrere end gulvvarme baseret på vand. Dette har på den lange bane, afhængigt af, hvor længe du skal bo der, stor betydning for den langsigtede pris. 

Et øjeblik...