Hvad siger kunderne?

Her finder du tilbud på toilet

Intet hjem uden et toilet. Et toilet er dog ikke bare et toilet, for der findes flere forskellige typer, og der er derfor lidt at tænke over for dig, som skal i gang med at skifte dit gamle toilet til et nyt toilet til badeværelset i forbindelse med en renovering, i forbindelse med nybyggeri eller i forbindelse med udskiftning af et nedslidt og gammelt toilet.

Her på siden har vi samlet vores store udvalg af forskellige toiletter. Her har du rig mulighed for at finde det toilet, som passer helt perfekt til netop dig og dit badeværelse. Vi har toiletter fra kendte producenter, så du er du garanteret at få et toilet i høj kvalitet, når du køber det hos EL & VVS. Vores store udvalg af brands omfatter bl.a.:

Vores udvalg omfatter flere forskellige typer af toiletter, hvor du bl.a. kan vælge:

Hvilket toilet skal du vælge?

Her på siden finder du rigtig mange forskellige toiletter. Derfor er det en god idé at tænke lidt over hvilke præferencer du har, inden du køber.

I den forbindelse skal du bl.a. tænke på:

  • Om du vil have et væghængt toilet eller et gulvstående toilet
  • Om dit nye toilet skal have douchefunktion
  • Hvilken stil dit nye toilet skal have

Gulvstående toiletter

Et gulvstående toilet er det klassiske valg, som har været den primære mulighed i mange årtier. Det gulvstående toilet er kendetegnet ved at være solidt plantet på dit badeværelsesgulv, samt at toiletskål og cisterne hænger sammen i en samlet form. Derfor er gulvstående toiletter nemme at installere, da du bare skal lime eller skrue toilettet fast gulvet og tilsluttet toilettet til vandforsyning og afløb. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at der findes to forskellige typer af gulvstående toiletter. Et gulvstående toilet kan enten anvende en P-lås eller en S-lås, og det er vigtigt, at du får valgt den rette model. Hvis afløbet på dit toilet er i gulvet, skal du vælge et toilet med en P-lås, mens et toilet med en S-lås passer til badeværelser, hvor afløbet sidder i væggen.

Væghængte toiletter

Alternativet til det klassiske gulvstående toilet er et væghængt et af slagsen. Her er den store forskel fra den gulvstående version, at ingen af toilettets dele vil røre gulvet – det hele vil med andre ord hænge på væggen. Derfor foregår monteringen af væghængte toiletter ved, at du skruer toiletskålen fast til væggen på dit badeværelse.

En anden forskel på gulvstående toiletter og væghængte toiletter er, at cisterne og toiletskål ikke nødvendigvis hænger sammen. Du kan godt få et væghængt toilet, som til forveksling ligner et normalt toilet, hvor både toiletskål og cisterne hænger samlet på væggen. Men du har også mulighed for at skille de to mere ad. Det er nemlig et populært valg at købe en såkaldt indbygningscisterne, som placeres inde i din væg eller bag en skalmur, så cisternen ikke vil være synlig. Denne løsninger tilbyder et stilrent og elegant alternativ til de traditionelle toiletter, da det kun vil være den væghængte toiletskål og skylleknapperne i væggen, som er synlige. Det giver en følelse af mere plads på badeværelset, mens det på samme tid bliver langt nemmere at gøre rent under og omkring dit toilet.

Douchetoiletter

Når du skal vælge nyt toilet, har du også en tredje mulighed. Du kan nemlig vælge et af vores douchetoiletter, som er det helt rette valg for dig, som gerne vil have mere komfort i forbindelse med dine toiletbesøg. Et douchetoilet vil blidt rengøre dig med en vandstråle efter dit toiletbesøg, og du vil derfor opleve en helt anden følelse af friskhed og renhed, når du træder ud ad badeværelset. Med et douchetoilet kan du således eliminere brugen af toiletpapir under dine toiletbesøg, mens du på samme tid vil skrue helt op for hygiejnen.

Børnetoiletter

Børnetoiletter ses typisk i vuggestuer, børnehaver og skoler. Disse mindre toiletter er normalt lavere i højden end standardtoiletter, hvilket gør det lettere og mere sikkert for børn at bruge dem selvstændigt. Den mindre størrelse gør også, at børn føler sig mere komfortable og trygge, når de bruger dem.

Toiletter i moderne og stilrene designs

Når du har fundet ud af, hvilken type toilet der passer til dine behov, skal du naturligvis også kigge lidt på design og stil. Dit toilet kommer til at udfylde en vigtig plads på dit badeværelse både funktionelt og visuelt, og det er derfor vigtigt, at du får valgt et toilet, som du er glad for både at bruge og se på. Hos EL & VVS finder du et stort udvalg af stilrene toiletter, som vil passe perfekt ind i din indretning. Du finder toiletter med skarpe linjer for et moderne udtryk, og du finder toiletter med blødere linjer til dig, der gerne vil beholde en mere klassisk stil.

Muligheder for valg af design er mange inden for både gulvstående toiletter og væghængte toiletter, og du har derfor rig mulighed for at vælge et toilet, som vil passe perfekt til din personlige stil og resten af indretningen.

Spar penge ved at vælge et vandbesparende toilet

Moderne toiletter adskiller sig fra traditionelle toiletter på flere forskellige måder. Det gælder ikke kun i forhold til design og montering – det gælder også i forbindelse med brug. Det er ingen hemmelighed, at toiletter står for en rigtig stor del af vandforbruget i en husstand. Der ryger mange liter rent drikkevand direkte ud, når du ruller ud, hvilket både er dårlige nyheder for vores miljø og for din vandregning. Derfor er de fleste toiletter i dag bygget med 2-skyls-funktion, som giver dig mulighed for at skrue lidt ned for vandforbruget i det daglige. Med muligheden for 2 forskellige skyl, kan du nemlig vælge det lille skyl, når det store ikke er nødvendigt, og det kan faktisk gøre en rigtig stor forskel på den lange bane.

Hvis du i dag har et gammeldags toilet med kun ét skyl, kan du komme til at spare mellem 1.600 kr. og 2.000 kr. om året, og så er du på samme tid med til at gøre noget godt for miljøet, når du skruer ned for vandforbruget i din bolig. Et toilet med vandbesparende funktion kan ende med at blive en god investering, for priserne på vand stiger hvert år, og du kan således komme til at spare mange penge på vandregningen – især hvis du har en stor familie. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle vand- og afløbsinstallationer egner sig til toiletter med 2-skyls-funktion. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte en VVS’er eller søge vejledning hos vores kundeservice for at blive klogere.

Montering af toilet

Når du har købt dit toilet, skal det efterfølgende monteres. Og skal du selv stå herfor, er det godt at vide, at du både kan lime og skrue dit nye gulvstående toilet fast. Hvis du vil sætte et væghængende toilet op, ser monteringsprocessen anderledes ud.

I disse to videoer kan du se, hvordan du monterer de forskellige typer toiletter.

Du må gerne selv montere et toilet, hvis det har den samme tilslutningstype som dit gamle. Hvis dette ikke er tilfældet, må du ikke selv montere det, da det vil derfor kræve nye VVS-installationer og tilslutning af gulvafløb. Husk altid at lukke af for vandet og tømme cisternen, før du afmonterer dit toilet. Du kan læse vores gør-det-selv-guide til toiletmontering. Du kan også læse mere om de overvejelser, du skal gøre, inden du bygger det nye badeværelse.

FAQ – viden om toiletter

Selvom du gerne vil spare på vandet ved at bruge det lille skyl, er det vigtigt engang imellem at bruge det store, da det ellers vil have en dårlig indvirkning på kloakken. En kloak har brug for, at der engang imellem også bliver skyllet større mængder vand gennem afløbet.


Toilettet er er rigtig vigtigt rum og vi bruger meget tid derude. Derfor skal dine sanitetsprodukter være i topkvalitet. Hos ELVVS har vi et stort udvalg af toiletter fra de førende sanitets producenter. Vi har et bredt udvalg af gulvstående toiletter med S-lås og P-lås og væghængte toiletter fra mærker som Ifö, Laufen og Villeroy & Boch.

Et øjeblik...