Hvad siger kunderne?

Køb billige ventiler online hos EL & VVS

Priserne på vores ventiler er konkurrencedygtig – og kvaliteten er helt i top. Vi prismatcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret nogle attraktive priser.

Hvis du finder en bedre pris på nogle af vores ventiler hos en konkurrent, kan du kontakte os. Hvis du kan vise os et gyldig pris (ikke tilbud) på samme ventil, sælger vi den til dig for samme pris. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og nogle billige ventiler i høj kvalitet.

Ventiler og funktioner

Ventiler hjælper med at regulere en gennemstrømning af enten gas eller væske. Stopventiler kan f.eks. være nyttige at anvende i brugsvandsinstallationer, så du stopper for gennemløb af vand.

De forskellige ventiltyper har altså forskellige formål, og derfor anbefaler vi dig at læse om vores ventiltyper, hvis du bare er det mindste i tvivl.

Ventiler – der skelnes mellem to hovedkategorier

Afspærringsventiler

Afspærringsventiler omfatter ventiler, der kan åbnes og lukkes. Disse ventiler har derfor én simpel funktion – nemlig at åbne og lukke for gennemstrømning af enten gas eller væske. Afspærringsventiler dækker derfor over flere slags ventiltyper såsom kugleventiler, Ballomax-ventiler, stopventiler og kontraventiler.

Reguleringsventiler

Reguleringsventiler omfatter ventiler, der kan regulere en gennemstrømning. Det kan f.eks. være, at du har et ønske om at reducere trykket af et vand-flow. Reguleringsventilerne har derfor typisk et lille håndtag på sig, hvor du selv kan regulere trykket og gennemstrømningen.

Reguleringsventiler dækker derfor over flere slags ventiltyper såsom sikkerhedsventiler til vandinstallationer og pumpesystemer. Vores produktside om ventiler med prestilslutning hører derfor også til denne kategori.

Vores ventiltyper

Hos EL & VVS tilbyder vi en lang række forskelligartede ventiler. Her gør vi dig klogere på de forskellige ventiltyper og deres unikke funktioner.

Stopventiler

Hvis du skal lukke af for en gennemstrømning, er stopventiler effektive værktøjer at tage i brug. Ventilen kaldes også for en stophane og anvendes typisk til at lukke ned for enten brugsvand eller varme.

Kugleventiler

Kugleventiler – også kaldt kuglehane – kan lukke af for de fleste medier under både tryk og vakuum. Kugleventiler sørger for, at både kalk og aflejringer sætter sig fast på ventilen frem for andre steder i systemet.

Sikkerhedsventiler

Sikkerhedsventiler beskytter systemer mod overtryk, og derfor vil ventilen typisk åbne op, når et givent tryk pludselig opstår i dit system.

Blandeventiler

Disse ventiler kan blandt andet bruges til brugsvandsinstallationer, hvor der stilles krav til en skoldningssikrings-funktion. Ventilen vil derfor stoppe, hvis der ikke tilføres koldt vand til systemet.

Kontraventil

Kontraventiler er envejsventiler. De lukker af for at beskytte eventuelle rør, pumper m.m. Hvis flowet vender, og der ikke er installeret en kontraventil, kan der forekomme vandslag.

Luftudladere (fås automatiske)

Luftladere lukker luft fra varmeanlæg eller gasarter ud af dine installationer, hvis det skulle ophobe sig. En ophobning vil nemlig typisk føre til nedsat funktion i systemet.

Vi tilbyder også automatiske luftudladere, så hele processen kan automatiseres.

Snavssamlere

Snavssamlere beskytter følsomt udstyr såsom målere, pumper og reguleringsventiler mod fremmedlegemer i vandet.

Zoneventiler

Zoneventiler har en afledende funktion. Det betyder, at de typisk anvendes til styring af varmeforsyning og vandopvarmning.

Radiatorventiler

Radiatorventiler er nogle af de vigtigste komponenter i en radiator, fordi de gør dig i stand til at regulere på varmen i rummet.

Med vores Danfoss radiatorventiler får du en højere komfort og et lavere energiforbrug grundet en optimal vandfordeling i varmeanlægget. De kan bidrage til en besparelse på mere end 22 % af dit forbrug til rumopvarmning.

Udskiftning og montering af ventiler

Produkterne er relativt enkle at montere, når du først har afmonteret din gamle ventil. Hvis der er gennemstrømning af væske eller gasarter, så husk at slukke for det, før du udskifter den gamle ventil.

Hvis du har brug for hjælp til udskiftning og montering af ventiler, kan du altid ringe til vores kundeservice på 70 200 049.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor er min stophane?

Stophanen hører under vandforsyning. På det selskab, der forsyner din bolig, kan du finde et kort, der viser, hvor din stophane er placeret. Stophanen er typisk placeret under græsset, grusset, fliserne eller asfalten og kan derfor være besværlig at komme ind til, hvis ikke man er autoriseret VVS'er. 

Et øjeblik...