Bidet

Produkter
Hvad siger kunderne?

Find dit bidet her hos Elvvs. Elvvs har vi et spændende udvalg af gulvstående og væghængende bideter.

Et bidet er en form for lille vask, som typisk er placeret ved siden af toilettet. Designmæssigt minder et bidet meget om et almindeligt toilet, men funktionen er anden: nemlig at vaske sig efter toiletbesøg. Et bidet hjælper til en øget intimhygiejne, når du har været på toilettet.

En naturlig del af badeværelsesbesøget

I mange lande er et bidét en naturlig del af badeværelsesindretningen. Et element, som man slet ikke kunne forestille sig at være foruden. Sådan er det ikke i Danmark, hvor bideter ikke er særligt udbredte, selv om det var forholdsvis almindeligt i parcelhuse tilbage i 1960'erne og 1970'erne. I takt med at flere af os rejser ud og får øjnene op for fordelene ved at montere et bidét, er der kommet en større interesse for at installere det i danske badeværelsesmiljøer.

Mange fordele ved et bidet

Vi fører et spændende udvalg af gulvstående kvalitetsbidéter fra Duravit, Starck og Gustavsberg, der udover hygiejniske fordele også tilfører badeværelset stil. Du kan finde et bidét i samme stil som dit toilet for at skabe en fin sammenhæng på badeværelset. Et bidet skaber først og fremmest en bedre hygiejne, da du får vasket dig forneden efter hvert toiletbesøg. Vi har ikke kultur for det i Danmark, men det vinder mere og mere indpas – enten med som traditionelt bidet eller et kombineret dusch/bidet toilet. Du kan også spare på toiletpapiret ved at anvende vaskefunktionen i et bidet. Sidst men ikke mindst er et bidét en smart løsning til tøjvask. Har du fx tøj, der skal ligge i blød eller tøj/sko, der er meget snavsede, så er bidetet anvendeligt til dette formål.

Klassiske linjer eller stram stil?

Hos Elvvs har vi bideter i både traditionelle og klassiske designs. Et bidet kan enten monteres på gulvet eller hænge på væggen – ligesom et almindeligt toilet. Husk blot, at der skal anvendes særligt tilbehør til monteringen. I forhold til design, skal du blot tage stilling til, hvilken stil du vil gennemføre i dit badeværelse. Vi har både de runde, ovale og de mere kantede bideter i vores sortiment. De stilrene skandinaviske designs med armaturer i et minimalistisk look finder du især hos Duravit Starck 1 og 2, mens de mere klassiske former ses på Gustavsberg.

Skulle du have brug for rådgivning i forbindelse med dit valg af bidét, kan du kontakte en af vore medarbejdere, der meget gerne står til rådighed. Du kan også læse vores store guide til det nye badeværelse her.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et bidet?

Et bidet er en form for lille vask, som typisk er placeret ved siden af toilettet. Bidetet blev opfundet i Frankrig i 1700-tallet og har siden udbredt sig til dele af Sydeuropa, samt arabiske og asiatiske lande, hvor det er naturligt at vaske sig forneden efter toiletbesøg. 

Hvad er fordelen ved et bidet?

Fordelen ved et bidet er, at du bliver rigtig ren forneden efter toiletbesøg. Sammen med den efterfølgende håndvask opnår du det mest hygiejniske toiletbesøg ved at anvende bidet. Hvis du er særligt udsat for urinvejsinfektioner, rifter eller hæmorider, er det en rigtig god idé at bruge bidet i stedet for toiletpapir.

Er der mange mennesker, der har et bidet?

Nej, der er ikke mange, der har et bidét i dag. Med vores høje fokus på smitsomme sygdomme og hygiejne er det faktisk bemærkelsesværdigt få, der bruger vand til at vaske sig efter toiletbesøg.  Vi har ikke kultur for det i Danmark, men måske får bidetet et opsving sammen med duschtoiletterne.

Et øjeblik...