Afløb

Hos EL & VVS sælger vi et hav af produkter til afløb og kloak. Du finder alt fra diverse kloakrensere og afløbspumper til moderne riste til dit gulvafløb – ja, der er faktisk ikke dét, vi ikke forhandler.

Vi har samtidig været utrolig selektive i vores produktudvalg og kun valgt at forhandle de bedste mærker inden for hver enkelt produktkategori. Du finder blandt andet populære mærker såsom Grundfos og Blücher, der lever op til vores kvalitetskrav.

Ved at stille krav til vores forhandlere, er vi med til at sikre dig de bedste produkter inden for afløb og kloak. 

 

Hvad siger kunderne?

Køb billige afløb online hos EL & VVS

Vi prismatcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret nogle attraktive priser.

Hvis du finder lavere priser på nogle af vores produkter et andet sted, pris-matcher vi det øjeblikkeligt. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og et altid velfungerende afløb. 

 

Hvad skal jeg vide om afløb – inden jeg køber?

Et afløbs funktion er at lede skyllevand videre ned i kloakken, hvorefter det vil blive skyllet videre ud i systemet. Det typiske problem med afløb er, at sæberester, hår og fedt sætter sig fast.

For at forsøge at undgå forstoppelse, bruges der derfor riste og afløbsrender til at filtrere det værste fra, før det løber ned i kloakken. Det betyder til gengæld ikke, at du ikke selv skal vedligeholde dine afløb.

 

Vedligeholdelse af afløbet i hjemmet

Hvis du ikke vedligeholder dine afløb i dit hjem, kan der komme til at lugte rigtig fælt. Du kan også opleve, at vand pludselig bevæger sig ud på gulvet, når du er i bad. Det er et tegn på, at dit afløb ikke fungerer optimalt.Det vil mange gange skyldes, at hår og sæberester sætter sig fast, så der ikke kan sive vand igennem dit afløb. Derfor er det også vigtigt at vedligeholde dine afløb, så du undgår tilstopninger og i værste tilfælde skader på kloakeringen.

Du kan gøre dig selv den tjeneste og skylle dine afløb en til to gange om ugen med kogende vand og opvaskemiddel, så du får fjernet de fedtlag, der lagrer sig. Det gælder særligt de afløb, der bruges dagligt – eksempelvis badeværelset og bryggerset.

Prøv at undgå at bruge alt for stærke midler til rensning af dit afløb, da det i værste fald kan skade dine rør.

Hos EL & VVS finder du både elektriske afløbsrensemaskiner og effektive kloakrensere, der hjælper dig med at rense og vedligeholde dit afløb og kloak på den mest optimale måde.

Ofte stillede spørgsmål

Et afløb kan have mange forskellige størrelser, former og farver.

Det er ganske nemt selv at udskifte og installere et nyt afløbsrør. Derfor handler det også bare om at komme i gang med at skifte dine rør, hvis de er ved at være gamle og slidte.

Vi har samlet et stort udvalg af afløbsrør og tilbehør til dig på én side, så du nemt kan finde alt det, du kan komme til at bruge i forbindelse med afløb og kloak.

 

Udskiftning af afløbsrør til din håndvask

Hvis du skal rense rørene til din håndvask, er det vigtigt at sikre tæthed, når du samler afløbsrørene igen. Uden tæthed vil vandet sive ud gennem dine afløbsrør og i værste fald lave vandskader.

 

Hvordan renser jeg mit gulvafløb?

Du kan få gulvafløb i mange forskellige materialer, og vi forhandler både gulvafløb til vinyl og beton i rustfrit stål og gulvafløb i plast i forskellige former. Derfor kan du også godt forvente at finde præcis det gulvafløb, du står og mangler.


Du bør rense dit gulvafløb én gang om måneden, og det gør du ved at afmontere din rist, der typisk sidder fast med 3-4 skruer. Når risten er afmonteret, kan du tage din indbygningsvandlås op og spule den med bruseren, så du får fjernet de hår og bakterier, der kunne have sat sig fast. Brug en børste til at skrubbe afløbet med vand og sæbe, og rengør gerne så langt nede som muligt.

Hvis dit kloakafløb generelt lugter, kan det være et tegn på, at du skal skifte tætningsringen til din indbygningsvandlås. Hvis den ikke fungerer optimalt, vil dårlige lugte trænge sig op gennem din kloak og ud i rummet. Se vores udvalg af effektive tætningsringe.

Et øjeblik...