Hvad siger kunderne?

Vandhane til køkken

Hvis du er ved at indrette nyt køkken, eller hvis du er ved at give det gamle en make-over, er det ikke kun hårde hvidevare og bordplade, der skal tænkes over og investeres i. I køkkenet er vandhanen nemlig et af de mest centrale elementer, og det kan derfor betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige muligheder og vælge kvalitet, når du skal købe et nyt køkkenarmatur.

Vandhanen til køkkenet er omdrejningspunktet for rigtig mange daglige aktiviteter, da det er her både håndvask, afvask og i mange tilfælde også opvask foregår på daglig basis. En vandhane bliver med andre ord brugt til rigtig mange ting hver dag, og dette er grunden til, at det er en god idé at vælge en vandhane, som passer til lige netop dig og dine behov i forbindelse med køkkenbrug.

Dertil er der naturligvis designelementet. Køkkenvasken og vandhanen er på mange måder det visuelle omdrejningspunkt i et køkken, hvorfor du ikke kommer udenom at vælge en vandhane til dit køkken i et lækkert design, hvis du gerne vil skabe et moderne og stilrent udtryk i dit køkken.

Her på siden finder du vores store udvalg af køkkenarmaturer, hvor vi har samlet en lang række forskellige produkter fra populære producenter, som er verdenskendte for både høj kvalitet og lækkert design.

Hos Elvvs.dk kan du bl.a. finde:

Du finder naturligvis også vandhaner fra en lang række andre producenter samt i en lang række forskellige former, og du kan navigere i det hele ved at klikke dig ind på de forskellige kategorier her på siden.

Vigtigheden af en god vandhane

Det er som nævnt ikke nogen lille beslutning, når der skal vælges ny vandhane. Din vandhane i køkkenet kommer nemlig til at blive omdrejningspunktet i forbindelse med den daglige madlavning og meget andet.

Der skal vaskes hænder før og efter måltider, der skal skylles og renses service, og der skal vaskes frugt og grønsager før indtagelse. Alt dette er måske ikke noget, du tænker så meget over i det daglige, men alle disse aktiviteter kræver en velfungerende vandhane, som kan levere den pålidelighed og funktionalitet, du har behov for i forbindelse med bl.a. madlavning og opvask.

Derfor vil det hurtigt komme til at skabe udfordringer og frustrationer i din dagligdag, hvis du køber en vandhane, der ikke virker, som du forventer, og som ikke lever op til dine krav i et køkken.

En vandhane til køkkenet skal med andre ord være nem at betjene, og så skal den levere det vandtryk, du kræver i alle situationer.

Netop derfor kan det betale sig at vælge en vandhane i høj kvalitet, mens du på samme tid bør sætte dig lidt ind i de forskellige former for vandhaner, så du kan vælge en model, der passer til lige netop dine køkkenvaner.

Hvad skal du tænke over, når du køber en vandhane til dit køkken?

En vandhane i køkkenet er ikke bare en vandhane, for der findes som nævnt mange forskellige slags og typer. Når du vælger vandhane, skal du således både tænke over:

  • Om din vandhane i dit køkken skal have et eller to greb
  • Hvor stor vandhanen skal være, og hvor meget arbejdsplads der skal være under hanen
  • Hvordan designet skal være, og hvilken overflade der skal være på vandhanen

Hvad skal du så vælge? Det kan du blive klogere på ved at læse med herunder.

Køkkenarmatur med ét eller to greb?

Når du skal betjene din vandhane hver dag, er det vigtigt, at du vælger en form, som passer til dig og dine vaner. I den forbindelse skal du første og fremmest afgøre, om du vil have en vandhane i dit køkken, som har ét eller to greb.

Hvis du vælger en vandhane med ét greb, får du en løsning, hvor du kan styre hele vandhanen via en enkelt pind. Herfra styrer du både temperatur og vandstyrke, og det kan være en fordel for dig med et sådant multifunktionelt greb, hvis du ofte har brug for at tænde for vandet og styre temperaturen med kun én hånd, fordi du har snavset den anden til med dejrester eller frikadellefars.

Et køkkenarmatur med ét greb giver desuden et simpelt og minimalistisk udtryk, hvilket også kan være en grund til at vælge denne form for vandhane.

Med en vandhane med to greb skal du åbne for to forskellige haner, hvis du vil blande det kolde og det varme vand, hvilket giver en vandhane med et andet og mere traditionelt udtryk, som også kan være attraktivt i mange køkkener.

Her hos Elvvs.dk finder du et stort udvalg af vandhaner til dit køkken med enten ét greb eller to greb, så du altid har mulighed for at finde en model, som passer til dine vaner og dit køkken.

Arbejdsplads under blandingsbatteriet i køkkenet?

Størrelse på selve vandhanen og blandingsbatteri samt ekstra funktioner som eksempelvis udtrækstud er også noget, du skal tænke over, når du vælger vandhane.

Hvis du for det meste kun bruger din vandhane til at vaske hænder ved og skylle nogle grøntsager med, behøver du ikke at tænke så meget over at vælge en stor og lang vandhane, da du typisk ikke vil have brug for så meget arbejdsplads under vandhanen.

Er du til gengæld en stor køkkenentusiast, der elsker at udfolde dig på køkkenbordet, kan en større vandhane og eventuelt en udtrækningstud være en god idé. Med en høj vandhane får du mere plads under hanen, så du får bedre mulighed for at vaske store objekter op i køkkenvasken, og hvis du virkelig vil gøre det nemt for dig selv at vaske op, kan en vandhane køkken med udtrækningstud være et rigtig godt valg.

En udtrækningstud sidder på en slange på selve vandhanen, og det er denne slange, som du kan trække ud og derved gøre vandhanen lang og fleksibel for bedre at kunne skylle af og klare lignende opgaver i forbindelse med din madlavning.

Med en udtrækningstud kan du også nemt fylde spande og lignende op med vand, da tuden typisk kan trækkes helt udover bordkanten. Det samme gælder for store gryder, der kan blive stående på bordet ved siden af vasken, når du fylder dem op med vand.

Hos Elvvs.dk finder du naturligvis også et stort udvalg af store og høje vandhaner til dit køkken, som giver dig en stor svingradius og rigelig med plads i køkkenvasken, så køkkenarbejdet bliver en hel del nemmere, når store og uhåndterlige objekter skal vaskes eller skylles.

Også vandhaner med den praktiske udtrækningstud finder du et stort udvalg af her hos Elvvs.dk, så du kan få endnu større fleksibilitet i det daglige arbejde i dit køkken.

Vælg køkkenarmatur i moderne og stilrene designs

Et køkkenarmatur skal som nævnt ikke kun være en funktionel ting, som kan tilfredsstille dine behov i forbindelse med køkkenarbejde. En vandhane er også et centralt designelement i dit køkken, hvorfor det handler om at finde frem til en model, som passer til lige netop dit køkken og din personlige smag, når det kommer til udformning og overfladebelægning.

Her hos Elvvs.dk finder du et stort udvalg af ægte designperler fra store armaturproducenter, hvorfor du altid har mulighed for at komme hjem med et stykke verdensklasse design, som vil pryde dit køkken og gøre ophold og arbejde i køkkenet endnu mere attraktivt.

Du finder vandhaner fra producenter, som prioriterer design lige så højt som kvalitet og funktionalitet, hvilket du bl.a. kan finde hos Vola, GROHE, Damixa og mange, mange andre.

Hvad passer ind i dit køkken? Det kan du finde ud af ved at kigge med her på siden og lade dig inspirere af det store udvalg. Her vil du også støde på forskellige muligheder for udtryk i form af overfladebelægning, hvor du bl.a. kan vælge krom, matkrom, rustfrit stål og meget andet, som hver især er materialer og belægninger, som giver sit helt eget udtryk til vandhanen.

Vandhane til køkkenet med kogende vand

Her hos Elvvs.dk tilbyder vi også et udvalg af vandhaner, som altid har det kogende vand klar til dig. En sådan vandhane kaldes for en cooker, og det er noget, du kan vælge i tilvalg til din standardvandhane.

Med en cooker har du altid kogende vand lige ved hånden, hvilket kan være en fordel i et travlt køkken eller i en travl hverdag, hvor du gerne vil vaske op eller lave en kop te uden at vente på din elkedel.

Find din nye vandhane på Elvvs.dk

Hos Elvvs.dk er vi stolte af vores store udvalg af køkkenvandhaner i god kvalitet og smukke designs fra mange er de verdensførende producenter inden for køkkenarmaturer.

Vores store udvalg betyder, at du altid kan finde noget for dig – lige meget om du er til ét greb, to greb, store vandhaner, mindre vandhaner eller noget helt andet.

Har du brug for hjælp eller rådgivning i forhold til hvilken vandhane der passer bedst til dig, så er du altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig i chatten lige her på siden, og så er du naturligvis også velkommen til at ringe eller skrive til os på tlf.70 200 049 eller info@vvs.dk.

Et øjeblik...