Håndklædetørrer

En håndklædetørrer er perfekt til badeværelset. Den giver dig mulighed for at tørre og varme dine håndklæder, og er derfor perfekt til dig, der ønsker lidt ekstra luksus i hverdagen. Samtidig er den med til at holde luftfugtigheden nede, efter du har været i bad, og kan varme badeværelset op i de kolde vintermåneder.

Mest Solgte i Håndklædetørrer
Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Et bredt udvalg af håndklædevarmere

I en travl hverdag er det vigtigt, at du forkæler dig selv med små, men gode ting i livet. Et af de bedste ting du kan gøre for dig selv efter du har været i bad, er at vikle dig ind i et varmt håndklæde. Som regel plejer man hurtigt at smække håndklædet i en tørretumbler, men det er ikke alle, der har en tilgængelig, og så er de også dyre i drift. Heldigvis er det nemt og ligetil at installere en håndklædetørrer på badeværelset, så du altid er sikret et dejlig varmt håndklæde efter badet.

 

Hos EL & VVS har vi samlet et stort udvalg af håndklædevarmere, som kan tilsluttes med enten elektricitet eller vand. Du kan få dem fra kendte mærker som:

  • Strømberg
  • Kriss
  • TVS
  • Malmbergs

 

Når du køber en håndklædetørrer fra et mærke, der er anerkendt for deres gode kvalitet og stilfulde design, laver du en god investering i dit hjem. Ud over at din håndklædevarmer er effektiv, så er den også holdbar og kan give dig stor glæde i hverdagen.

 

Skal jeg vælge en håndklæderadiator med el eller vand?

Der er to forskellige måder, du kan installere din håndklædetørrer på: med vand eller strøm. Traditionelt består en håndklædetørrer af en del rør, alt efter hvilken model du har valgt. Hvis du har en el-håndklædevarmer, vil den bestå af rør med varmeledningskabler, hvorimod en, der kræver vandinstallation, vil have varmt vand fra et centralvarmesystem til at løbe rundt i rørene. Uanset hvilken type du foretrækker, behøver du blot hænge dine håndklæder på rørene for at tørre eller varme dem.

 

Håndklædetørrer med vand

En af de største fordele ved at vælge en håndklæderadiator med vand er, at de er meget energieffektive, da de er koblet på centralvarmen uden at skylde et stort varmetab. Til gengæld vil håndklædevarmeren kun virke, når du har tændt for varmen. Hvis du har slukket for varmen om sommeren og stadig ønsker at benytte din håndklædetørrer, kan du med fordel bruge en el-patron til opvarmningen. Fordi en håndklædevarmer installeres direkte i forlængelse af de allerede eksisterende varmerør i fx dit badeværelse eller bryggers, behøver den ikke være tæt på en stikkontakt. Derudover undgår du også synlige ledninger, når du køber en håndklædetørrer, som installeres med vand.

 

Elektrisk håndklædevarmer

Hvis du ikke har centralvarme, er en el-håndklædevarmer det oplagte valg. Den koster mere i drift sammenlignet med en, der kræver vandinstallation, men til gengæld er den billigere at sætte op. Med en elektrisk håndklædetørrer behøver du blot tilslutte den til en strømkilde for at bruge den, hvorimod en tørrer med vand kræver en VVS-installatør. En el-håndklædevarmer er derfor nemmere og mere ligetil at bruge. Derudover er den hurtigere at varme op end en vandmodel, hvilket kan være afgørende for mange. En af de største ulemper ved den elektriske håndklæderadiator er, at den har synlige kabler, og hvis den bliver ødelagt, må hele modellen skiftes ud i stedet for kun enkelte varmeelementerne.

 

Hvilken slags håndklædetørrer du vælger, er derfor helt op til dig og dine præferencer. Hvis du allerede er i gang med den store renovation på badeværelset og er i gang med at installere gulvvarme, kan vi altid anbefale en vandbaseret håndklædevarmer. Derimod er en elektrisk mere praktisk, hvis det er den eneste tilføjelse til badeværelset, eller om I ikke har et centralvarmesystem.

 

Håndklædevarmere i flot design

Hos EL & VVS kan du finde alskens håndklædetørrere i forskellige stilarter og størrelser, så du kan finde den model, der passer bedst til resten af interiøret på badeværelset. Ud over hvilken slags energikilde du vælger til din håndklæderadiator, er det også vigtigt at overveje, hvor du ønsker at montere den. De fleste vælger en med vægmontering, da dette hjælper dig med at udnytte og spare på pladsen. Nogle vælger også en, som monteres på gulvet, hvis de har ekstra gulvplads.

 

Når det kommer til design, kan vi altid anbefale, at du tager udgangspunkt i det eksisterende interiør. Du kan altid overveje en håndklædetørrer, som matcher farverne på dine andre badeværelseselementer som for eksempel armaturet i håndvasken eller i badet, toiletbørsten, toiletspanden og pyntegenstande. Det giver et sammenhængende og harmonisk udseende, hvorimod du kan skabe et mere moderne udtryk ved at vælge en håndklæderadiator i en kontrastfarve. Hvis du har et badeværelse i hvid, beige eller en anden lys, neutral farve, kan du eksempelvis købe en håndklædetørrer i sort. Ønsker du en mere alsidig og tidløs løsning, kan du altid vælge hvid eller krom. Så er du sikret en klassisk håndklædevarmer.

 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er en håndklædetørrer?

En håndklædetørrer – også kendt som en håndklædevarmer eller håndklæderadiator – er en enhed, som er lavet til at varme og tørre dine håndklæder. Den virker ved hjælp af en energikilde, som opvarmer rørene og afgiver varme.

 

Er en håndklædevarmer energieffektiv?

Ja, håndklædevarmere er generelt energieffektive. Hvis du vælger en med el, bruger den ikke en stor mængde strøm til at virke, hvorimod håndklædetørrere som er forbundet til et centralvarmesystem er endnu billigere i drift. Mange nyere modeller er også udstyret med eksempelvis timer og termostater, så du kan indstille din håndklædevarmer til at kun være tændt på bestemte tidspunkter. Dermed kan du nemt undgå unødvendigt strømforbrug.

 

Hvordan installerer jeg en håndklædetørrer?

Hvis du køber en, som blot skal forbindes til en stikkontakt, kan du nemt montere din håndklædevarmer til væggen eller gulvet og tilslutte den strømkilden på egen hånd. Hvis du ikke har nogen stikkontakt i nærheden eller ønsker at installere en håndklæderadiator, som forbindes til centralvarmesystemet, skal du bruge en professionel elektriker eller VVS-montør. 

 

Hvad kan jeg bruge en håndklædetørrer til?

En håndklæderadiator er perfekt til at tørre og varme dine håndklæder, men kan også bruges til andre ting. Du kan eksempelvis også bruge den til at tørre let tøj såsom sokker eller undertøj, og så er det oplagt at bruge den om vinteren som radiator på badeværelset. Du kan med fordel også tænde den, efter du har været i bad for at fjerne fugten på badeværelset og reducere risikoen for fugtskader.

 
Et øjeblik...