Hvad siger kunderne?

Her kan du finde vores store udvalg af combivandvarmere, el-vandvarmere, gennemstrømvarmere og diverse tilbehør og reservedele til din vandvarmer.

Vandvarmere i høj kvalitet til en god pris

Hos Elvvs forhandlere vi vandvarmere fra Metro Therm, som er Nordeuropas største producent af vandvarmere. Metro Therm er et dansk firma - kendt for sine kvalitetsprodukter, som løbende udvikles for at imødekomme fremtidens krav. Produkterne er designet til at holde i mange år og spare mest muligt på energien.

Praktiske råd til dig, der skal købe en vandvarmer

En stor del af husstandens energiforbrug går til at opvarme brugsvand til køkken, håndvask og bad. Derfor er her en række praktiske råd og informationer, der kan være nyttige, hvis du har en vandvarmer.

  • Sørg for, at temperaturen i beholderen er mellem 55 og 60 grader. Hvis vandet er koldere, er der risiko for bakterier i vandet. Og hvis vandet er varmere, risikerer du for store kalkaflejringer.
  • Placer vandvarmeren så tæt på tappestedet som muligt. Der går varme tabt i rørene, så jo længere vandet skal flyde for at nå hanen, jo større vil varmetabet være.
  • Hvis du er i tvivl om, hvor stor en vandvarmer du skal vælge, så beregn ca. 40-50 l. pr. person i husstanden.
     

Combivandvarmer – den fleksible løsning

En combivandvarmer er en kombination af en el-vandvarmer og en traditionel varmtvandsbeholder. Denne type vandvarmer benyttes til boliger, hvor man ønsker at udnytte forskellige varmekilder til opvarmning af brugsvandet. Metro Therm combi varmtvandsbeholder er forsynet med både et el-varmelegeme og en varmespiral, der tilsluttes en olie/gas kedel eller fjernvarme. På den måde kan man veksle mellem de forskellige varmekilder, fx om sommeren, når det bedst kan svare sig at slukke fyret eller lukke for fjernvarmen. Det samme gælder, hvis du selv producerer strøm fra fx solceller eller vindmølle.

Elvandvarmer – til de mindre husholdninger og sommerhuset

Med en elvandvarmer er det muligt at få varmt vand, selvom man ikke har et centralvarmesystem. Så længe der er vandtilførsel og elektricitet, kan elvandvarmeren tilsluttes og sikre dig varmt vand. Vandet opvarmes af et el-varmelegeme, og vandvarmere fås i flere størrelser alt efter behov. Det kan fx være nyttigt i sommerhuset, kolonihavehuset eller annekset.

Gennemstrømningsvandvarmere – ved mindre varmtvandsbehov

En gennemstrømningsvandvarmer varmer vandet op, mens det passerer. Denne type anvendes ved et mindre behov for opvarmning af vand. Fx hvis der ikke er ført varmtvandsrør til en fjernere del af boligen, fx garage eller anneks. Her kan gennemstrømningsvandvarmeren sikre varmt vand uden, at man skal føre lange (og dyre) varmtvandsrør, hvor der vil ske et stort varmetab.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en vandvarmer?

En vandvarmer er et anlæg, der opvarmer brugsvand til køkken, håndvask og bad i den almindelige husholdning. En vandvarmer består af en varmeveksler, som forsynes med varme fra kedel, fjernvarme, solvarme, elvarme eller anden varmekilde. En vandvarmer er evt. suppleret med en beholder til opbevaring af det varme vand.

Hvilke typer vandvarmere findes der?

Der findes combivandvarmere, som er en kombination af en el-vandvarmer og en traditionel varmtvandsbeholder. Her kan man veksle mellem forskellige varmekilder, fx fjernvarme, olie/gas, solenergi eller vindenergi. En elvandvarmer opvarmer vandet ved hjælp af et el-varmelegeme, hvilket kan være nyttigt i sommerhuset eller kolonihavehuset. En gennemstrømningsvandvarmer varmer vandet op, mens det passerer. Denne type anvendes kun ved mindre behov for opvarmning af vand.

Kan jeg købe reservedele til min Metro Therm vandvarmer?

Ja, hos Elvvs sælger vi vandvarmere, udstyr og reservedele fra Metro Therm. Her kan du finde stort set alt, du skal bruge. Hvis du ikke finder det, du søger, så kontakt Elvvs’ kundeservice på chatten, på telefon 70 200 049 eller info@elvvs.dk 

Et øjeblik...