Hvad siger kunderne?

Køb billige tagrender online hos EL & VVS

Hos EL & VVS får du altid den bedste pris på dine tagrender. Vi pris-matcher alle VVS-produkter og el-artikler, så du altid er garanteret en konkurrencedygtig pris hos os.

Hvis du finder nogle billigere tagrender andetsteds, prismatcher vi det øjeblikkeligt. På den måde vil du altid være garanteret markedets absolut bedste priser og nogle billige tagrender.

 

Hvilket formål tjener tagrender?

Tagrender har den funktion, at de hjælper med at kontrollere og videreføre regnvandet, når der opstår kraftigt regnvejr og blæst, der sætter dine tagrender på dit hus under pres.

Tagrender har den funktion, at de transporterer regnvand sikkert væk fra tagkonstruktioner og murværk. På den måde undgår du både fugt- og vandskader rundt i dit hus.


Fugt- eller vandskader kan hurtigt udvikle sig til endnu større skader, der pludselig kræver et stort indgreb. Derfor er det også vigtigt, at du vælger gode og holdbare tagrender, der passer på dit hus og ikke skal udskiftes i mange år.

 

Materialer og typer af tagrender

Der findes mange forskellige typer af tagrender, der består af forskellige materialer. Der skelnes mellem ståltagrender, plasttagrender, zinktagrender og kobbertagrender.

Nogle af disse materialer har en generel længere levetid end andre. Men det kommer også an på de vejrforhold, materialerne udsættes for. Her spiller den geografiske placering ind.


Du skal også huske på, at en bestemt type tagrende kan passe rigtig flot til dit hus – udseendemæssigt. Det er bare ikke altid ensbetydende med, at det er den mest fordelagtige investering for dig.


Galvaniseret ståltagrender hører til kategorien ståltagrender. De er en stabil løsning, fordi materialet er svært at bule eller ridse. Tagrenderne kan tåle store mængder af kulde, regn og blæst, hvorfor dette typisk er en god løsning for mange husstande.


Men stål er til gengæld ikke bestandig over for saltvand og havgus ved kystområderne. Bor du ved vandet, vil ståltagrender derfor ofte have en forkortet levetid. Stålet bidrager samtidig til et mere eksklusivt look, selvom du med tiden vil opleve, at den vil få et mere mat udtryk.


Plasttagrender ruster ikke. Disse tagrender anvendes derfor i kystområder, hvor der er et højt indhold af salt. De er også fordelagtige, hvis der er en høj vedvarende forurening i luften eller dit tag ofte udsættes for store mængder af is- og snebelastning om vinteren. Plastik er både stærkt og stabilt, og du kan derfor også forvente, at de holder i mange år.


Zink-tagrender er meget efterspurgte, fordi de i deres natur er utrolig smukke. De er både skinnende og blanke. Med tiden får de et mere gråligt udtryk, der stadig er flot at kigge på. Det skyldes, at der dannes hvidrust på zinken, der er med til at skabe det mere grålige look.


Zink er blødere end stål og kan modstå de største danske vejrudfordringer. Her skiller zink sig ud fra stål ved at kunne klare et højt saltindhold og havgus ved kystområder. Det er et miljøvenligt materiale, der kan omsmeltes og genbruges igen.


Kobbertagrender har en lang holdbarhed, fordi det er resistent og modstandsdygtig over for de fleste vejrforhold. Kobber har til gengæld ikke godt af at befinde sig tættere end en kilometer på kystområder i modsætning til plast og zink.


Men kobber er en utrolig smuk løsning, der pryder ethvert hus med et mere stilrent look. Det er et af de dyreste materialer at erhverve sig, og det skyldes både materialets udseende og holdbarhed. Se også vores udvalg af vores Plastmo kobber-tagrender.

 

Hvilke tagrender skal jeg vælge?

Når du skal vælge dine tagrender, bør du have in mente, at mængden af regnvand vil stige i fremtiden. Derfor kan du gøre klogt i at købe en større dimension end dem, der oprindeligt sad på dit hus.

Befæstningen har også stor indflydelse på, hvad dine tagrender kan holde til, og derfor gør du klogt i at gardere dig mod fremtidens regnskyl og kraftigere blæst vha. en mere modstandsdygtig befæstning.

 

Tips til montering

Montering og opsætning af tagrender er noget, de fleste ville kunne finde ud af. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til, hvordan du selv kan sætte dem, kan du se Plastmos video om montering og udskiftning af tagrender.

Hvis du foretrækker at få en autoriseret blikkenslager til at gøre arbejdet, vil det typisk være en god idé at indhente mindst tre forskellige tilbud på montering, fordi priserne kan svinge.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke tagrender er billigst? 

Der er forskel på prisniveauerne på de forskellige typer tagrender. Plast vil typisk være det billigste materiale, hvorefter stål, zink og kobber optræder. Det betyder, at kobber er den løsning, du betaler mest for.

Det er godt at kende til priserne, når du skal beslutte dig for, hvilke tagrender, du ønsker dig til dit hus. Der er nemlig klare fordele og ulemper ved alle materialer.

 

Hvilke tagrender er bedst?

Der er dog typisk længst garanti på zink-tagrender, fordi zink er et utrolig holdbart materiale. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at tagrender i stål er det stærkeste og mest holdbare. Derfor vil du også altid kunne stille en stige op ad en ståltagrende uden at skulle være nervøs for, at du ødelægger dine tagrender.

 
Et øjeblik...