LED Lyskilder

Lysrør, spots & lamper med LED lyskilder.

Fremtidens lyskilde med LED er i hastig udvikling og der kommer hele tiden nye og forbedrede produkter på markedet.

Selvom LED lyskilder efterhånden har været fremme længe, er det stadigvæk den spæde barndom for denne type af lyskilder, rent teknisk.

Der arbejdes især med dæmpning af LED lyskilder, men også farvenuancer og afgiven lysstyrke har fokus. Se nederst på siden for mere info.

NYHED! - Diolux LED pærer med Ra95 værdi, få den bedste farvegengivelse.

Vores mest populære
Vores mest populære
GODE TILBUD I LED Lyskilder
Hvad siger kunderne?

Generelt om LED belysning

  • LED kommer af den engelske betegnelse "Light Emission Diode". Lyskilder der anvender denne teknik er fremstillet af "halvleder materiale" ligesom en transistor. Lysdioden har vi kendt i mange år, men kun til signalgivning på eks. husholdingsapparater eller HIFI produkter til at vise om noget er tændt eller slukket.
  • Først de seneste år er det lykkedes at lave LED lyskilder, der kan anvendes til andet en signalgivning. Det sker ved at en strøm løber igennem dioden og frembringer en synlig elektromagnetisk stråling. Der er 2 forskellige teknikker til at frembringe synligt hvidt lys fra en LED, enten ved at blande lys fra røde, grønne & blå lysdioder (RGB), eller ved hjælp af fosfor til at konvertere nogle af lysets andre farver.

LED teknikken har en masse fordele

  • Levetiden, en diode kan faktisk lyse op til 11 år før lys udbyttet halveres.
  • I forhold til lysstofrør & kompaktlysrør indeholder LED ikke kviksølv, de tænder straks på fuldt niveau og de er modstandsdygtige overfor vibrationer/slag da deres indmad består af et fast underlag.
  • LED teknikken har endvidere stor energieffektivitet, næsten 100% tilført energi, dannes til lys, sammenholdt med LEDs lange levetid som er imellem 10000 til 35000 timer afhængig af produkt og produktionsform.
    For at nævne et energi eksempel skal der med en LED bruges ca. 7W til erstatning af en alm. 60W glødepære og man kan få næsten det samme lys ud af 13W LED lyskilde som af en 100W Glødepære.
     
  • Med de stigende krav til energibesparelse og stigende priser på elektricitet, har LED belysning for alvor har meldt sig i kampen, om at blive den foretrukne belysningsform