Hvad siger kunderne?

Lysstofrør er en metode til at frembringe lys, der har rødder tilbage til 1940, hvor det første lysstofrør så dagens lys. Lysstofrøret fungerer ved, at ultraviolet stråling omdannes til synligt lys ved hjælp af et fluorescerende pulver på indersiden af røret, som man normalt betegner som lyspulver. Lysstofrør er kendt for deres effektive lys, hvilket gør, at de er geniale, når du har brug for meget lys i et rum.

Det kan for eksempel være i et værksted eller noget lignende. Mangler du et eller flere lysstofrør til at lyse op hos dig, er du kommet til det rette sted. Hos os vil du nemlig finde alt inden for lysstofrør, heriblandt rør fra Osram, Philips, GE og Sylvania. Uanset hvilket rør, du ønsker at bruge, kan du derfor finde det hos os. Vi har lysstofrør både fra forskellige mærker og i forskellige længder og tykkelser, så du kan få præcis den mængde lys, som du har brug for.

Desuden sørger vi for, at vores priser er meget konkurrencedygtige, og du kan derfor få lysstofrør fra producenter som Osram og Philips til meget fair priser. Har du spørgsmål eller vil du videre mere om et specifikt lysstofrør, er du altid meget velkommen til at kontakte os på telefon 70 200 049 eller mail info@elvvs.dk. 

Generelt om lysstofrør
Et lysstofrør er en rørformet lavtryks kviksølvdamplampe hvor ultraviolet stråling omdannes til synligt lys ved hjælp af fluorescerende pulver (Lyspulver) som røret er belagt med på indersiden.

Lysstofrøret indeholder en inaktiv kviksølvsdamp, som via elektroder på røret, påtrykkes en meget høj tændspænding, hvilket får elektroner til at passere igennem røret og på deres færten støder de ind i kviksølvsatomerne. Disse sammenstød udvikler energi i form at ultraviolet stråling. Det fluorescerende pulver på indersiden sørger for at omsætte det ultraviolete lys til synligt lys og den kemiske sammensætning af dette pulver bestemmer farvegengivelses egenskaber og lysfarve.

Det først rigtige lysstofrør kom i 1940 men de første forsøg med lysstofrør foregik i starten af 1800 tallet, omkring 1850 var man for første gang i stand til at omdanne ultraviolet lys til synligt lys, men med et meget ringe lysudbytte pga. det meget primitive lyspulver. I 1920 fik man for alvor sat kviksølvsdamp under lavt tryk og man var i stand til at frembringe brugbart synligt lys. Der skulle dog gå 20 år før det først lysstofrør kom på gaden i 1940 (det var 1200 mm langt diameter 38 mm og effekt svarende til 40W.)

De først mompaktlysrør (lavenergi) pærer kom i 1950erne, og bortset fra størrelse og form, er de teknisk set identiske med lystofrør.
Udviklingen er generelt gået meget hurtigt efter de første rør. I 1940 havde et lysudbytte på ca. 52 lm/W (Lm=Lumen) måleenhed for lysudbytte pr. Watt. i 1970erne blev rørenes diameter reduceret fra 38 til 26 mm og senere til de nye T5 rør på kun 16 mm, lysudmyttet er steget i takt med man udvilker bedre lyspulver og idag ser man værdier på helt op til 75 lm/W.

Et øjeblik...