Sparepærer

Sparepære, A-pære, elsparepære, lavenergipære... Kært barn har mange navne. Vi har et meget stort udvalg af sparepærer fra de bedste producenter, så du vil med sikkerhed finde en pære, der passer til dit behov.

Sparepærer, lavenergipærer og elsparepærer er alle sammen udtryk for den samme type pære, som sparer på lyset i forhold til almindelige glødepærer. Sparepærerne er desuden meget populære, fordi de netop på grund af denne besparing er langt bedre for miljøet. Vores miljø er under stor belastning, og derfor gør hver eneste lille ting en forskel. Hvis du vil gøre noget for miljøet, kan du derfor med fordel vælge elsparepærer. Der er dog nogle råd, der er vigtige at huske på, når man vælger sin sparepære.

Lavenergipærer har nemlig en tendens til at miste lidt af deres lysstyrke med tiden – faktisk op til 20% i løbet af de første 2000 timer. Derfor kan det godt betale sig at købe en sparepære, der i starten er en smule for kraftig. Hos ELVVS finder du alt inden for sparepærer, både de kraftige og mindre kraftige.

Vi har energisparepærer fra forskellige producenter, hvilket gør, at du kan finde frem til lige præcis dem, der passer til dit behov. Vi er heldigvis eksperter på området, så hvis du har svært ved at finde frem til den rigtige type sparepære, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Du kan enten ringe på telefon 70 200 049 eller skrive på mail info@elvvs.dk.

Vores mest populære
Hvad siger kunderne?

Køb den rigtige sparepære

Det er ikke længere tilladt at producere de almindelige "gammeldags" glødepærer, og selvom de stadig kan købes nogle steder, hvor der er et restlager, vil de snart være udfaset til fordel for sparepærer.

Det er naturligvis til gavn for miljøet og dermed for os alle sammen. Der er dog nogle ting, der er vigtige at huske på, når man skal vælge lyskilde og tænker på sparepærer.

Sparepærer har en tendens til at miste lidt af deres lysstyrke med tiden. Det er ikke unormalt, at en sparepære mister op mod 20% af sin lysstyrke i løbet af de første 2000 timer. Derfor kan du med fordel vælge en lidt kraftigere pære. Det betyder, at den vil lyse noget kraftigere den første tid, men til gengæld bevarer pæren den ønskede lysstyrke resten af sin levetid.

Samtidig er det vigtigt at tjekke fatningens størrelse. Når der eksempelvis står E14 eller E27 ved en pæres navn, så er netop dette en indikator for, hvor stor pæresoklen er. E14 er ensbetydende med at det er en lille sokkel og E27 er en stor sokkel. 

G9 og GU10 er andre sokkelnavne til sparepærer. Disse har ikke den traditionelle skruesokkel, så derfor er det en god idé, at tjekke den pære du ønsker at udskifte og se om der står noget på den vedrørende sokkelnavn. Disse sokler passer typisk ind i mange små armaturer.