Hvad siger kunderne?

Køb den rigtige sparepære

Det er ikke længere tilladt at producere de almindelige "gammeldags" glødepærer, og selvom de stadig kan købes nogle steder, hvor der er et restlager, vil de snart være udfaset til fordel for sparepærer.

Det er naturligvis til gavn for miljøet og dermed for os alle sammen. Der er dog nogle ting, der er vigtige at huske på, når man skal vælge lyskilde og tænker på sparepærer.

Sparepærer har en tendens til at miste lidt af deres lysstyrke med tiden. Det er ikke unormalt, at en sparepære mister op mod 20% af sin lysstyrke i løbet af de første 2000 timer. Derfor kan du med fordel vælge en lidt kraftigere pære. Det betyder, at den vil lyse noget kraftigere den første tid, men til gengæld bevarer pæren den ønskede lysstyrke resten af sin levetid.

Samtidig er det vigtigt at tjekke fatningens størrelse. Når der eksempelvis står E14 eller E27 ved en pæres navn, så er netop dette en indikator for, hvor stor pæresoklen er. E14 er ensbetydende med at det er en lille sokkel og E27 er en stor sokkel. 

G9 og GU10 er andre sokkelnavne til sparepærer. Disse har ikke den traditionelle skruesokkel, så derfor er det en god idé, at tjekke den pære du ønsker at udskifte og se om der står noget på den vedrørende sokkelnavn. Disse sokler passer typisk ind i mange små armaturer.

 

Et øjeblik...