Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Hvad er kulilteforgiftning

Det er vigtigt at du får sikret dit hjem eller arbejde både med røgalarmer, vandalarmer og kuliltealarmer. Det er ikke alle, som er klar over hvad kulilteforgiftning er. Kulilte bindes til hæmoglobin, der transportere ilt fra lunger til væv. Når hæmoglobinet udsættes for kulilte fortrænges ilten, så der kan opstå mangel på ilt, der kan give livstruende skader i hjernen og hjertet. Denne form for forgiftning kan for mange forveksles med en gasforgiftning. Der er dog stor forskel på kuliltealarmer og gasalarmer.

Forskellen mellem en kuliltealarm og en gasalarm

En gasalarm vil som regel reagere på utætheder i en gasinstallation, hvor en kuliltealarm vil reagere på de forskellige farlige gasser.  Det er en god ide at have en gasalarm eller kuliltealarm både på kontoret og i dit hjem, hvor et gasudslip vil have katastrofale følgere. I et køkken vil et gasudslip og kulilteforgiftning være slemt og have fatale følger i form af eksplosioner. Vi har kuliltealarmer fra anerkendte producenter i branchen, som blandt andet Elma beagle og Life.

Kuliltealarmer

Kulilteforgiftning er en meget seriøs situation. Der skal nemlig ikke særlig store mængder til, før det kan være farligt. Mange gasselskaber anbefaler at du får en separat alarm, så du bedre kan adskille alarmerne. Det gælder især for boliger med skorstene og brændeovne, hvor der er mulighed for tilstopning. De fleste tilfælde af kulilteforgiftning kommer ved at grille lave bål. Kulilte har samme masse som oxygen og kan derfor blande sig i luften uden at du vil bemærke det. Kulilten vil ikke lægge sig over oxygenet, som røg eller under oxygenen som gas, men blande sig med den.

Det skal du gøre ved høje kulilte koncentrationer 

Det er ikke alle, der ved hvilke symptomer, der er på kulilte forgiftning. Kulilte er ekstremt farligt da det er lugtfrit og farveløst. Nogle af symptomerne er: Kraftig hovedpine, kvalme, svimmelhed, sløvhed, brystsmerter, vejrtrækningsbesvær og bevidstløshed. Søg straks læge, hvis du er gravid og har været udsat for kulilte eller ring 112, hvis der er alvorlige skader. Er du udsat for kulilteforgiftning, skal du gå væk fra området med kulilte og advare andre. Åbne døre og vinduer, hvis det kan lade sig gøre uden risiko. Afbryde gassen/årsagen til kulilten, hvis det kan ske uden risiko.

Brug for råd og vejledning?

Er du i tvivl om, hvilken type gasalarm eller kuliltealarm du skal vælge, kan du altid kontakte vores kundeservice. Vi har mange års erfaring og kan vejlede dig, til det bedste og mest optimale valg ud fra, hvor den skal anvendes. 

Et øjeblik...