Halogenbelysning

Vores mest populære
Hvad siger kunderne?

Halogenbelysning fra ELVVS

Halogenbelysning findes i mange forskellige former, heriblandt halogenbelysning til både udendørs og indendørs brug. Hos ELVVS finder du alt inden for halogenbelysning og halogenpærer. Halogenpærer bliver især brugt i badeværelser, hvor man gerne vil have et flot og farvegengivende lys, men i virkeligheden kan halogenbelysning egne sig til langt de fleste formål. For eksempel vil du i vores udvalg også finde halogenbelysning i form af nedgravningsspot, som egner sig perfekt til udendørs brug i fx haven.

Der er altså masser af muligheder, når det kommer til halogenbelysning. Har du svært ved at finde rundt i vores store udvalg inden for halogenbelysning, behøver du dog ikke fortvivle. Vi er nemlig eksperter på området, hvilket betyder, at vi gerne hjælper dig med at finde frem til den perfekte løsning for dig med hensyn til halogenbelysning. Er du i tvivl, er du derfor altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 200 049 eller mail info@elvvs.dk.

Står du og skal bygge om eller bygge nyt er Halogenbelysning altid en god mulighed for flot og spændende lys. Vi har hos Netsalg fundet mange spændende produkter og producenter indenfor Halogenbelysning og der kommer hele tiden nye produkter til.

Vi kan også rådgive dig om brugen og opsætningen.

Har du spørgsmål til belysning og lamper, eller brug for et godt råd ? - 
Kontakt kunderservice på tlf. 70 200 049 eller på mail info@elvvs.dk

Om halogenbelysning og halogenpærer

Halogenlyskilden er udgangspunktet for mange typer lamper i dag, hvad enten de er indbygget i loft som spots, eller sidder i lamper. Halogenlyskilden er lavet sådan, at pæren består af en glødetråd fremstillet af wolfram, hvilket den oftes også er på en alm. gammeldags glødelampe.

I en halogenlyskilden er tråden anbragt i en glaskolbe, som er fyldt med halogen. Halogen er en gasart der kan være af luftformig fluor, jod, astat, brom eller klor. Når der sendes en spænding igennem wolframtråden, udskiller den fordampede atomer som går i kemisk forbindelse med halogengassen og dermed frembringes synligt lys.

Halogenpærer blev oprindelig udviklet til bilindustrien, men siden er udviklingen på området gået stærkt og man kan nu få halogenpærer i mange størrelser og spændinger. Oftes finder vi dem i 230V vekselstrøm eller 12V vekselstrøm, bedste kendt fra halogenspots i vores bolig i dag. Men også specielle spændinger fra scenebelysning og fotooptisk udstyr findes på markedet så fra 6V til 24V er ikke så ualmindeligt længere.

Halogenlyskilder i boligen findes i 2 typer: 230V eller 12V. En halogenpære ligger på EUs energiklasse som C eller E hvilket teknisk vil sige at de forbruger 2 til 4 gange mere energi end energisparepærer i Klasse A.

Den seneste udvikling inden for halogenpære er IRC typen, som står for (Infra Red Coating) en teknik der kan spare op til 65% energi i forhold til den traditionelle halogenpære. Den infrarøde coating på disse pærer gør, at pæren giver mere lys, bruger mindre energi, dermed også en lavere varmeafgivelse.

Et øjeblik...