Hvad siger kunderne?

Halogen spot

Hos Elvvs finder du alt inden for halogen lyskilder. Halogenbelysning findes i mange forskellige former, heriblandt halogen til både udendørs og indendørs brug. Halogenpærer bliver især brugt i badeværelser, hvor man gerne vil have et flot og farvegengivende lys, men i virkeligheden kan halogen anvendes til langt de fleste formål. For eksempel vil du i vores udvalg også finde halogenbelysning i form af nedgravningsspot, som egner sig perfekt til udendørs brug i fx haven.

Står du og skal bygge om eller bygge nyt, er halogenbelysning en god mulighed for flot og spændende lys. Vi har hos Elvvs fundet mange spændende produkter og producenter indenfor halogen - og der kommer hele tiden nye produkter til. Vi kan også rådgive dig om brugen og opsætningen.

Der er altså masser af muligheder, når det kommer til halogen. Har du svært ved at finde rundt i vores store udvalg, skal du ikke fortvivle. Vi er nemlig eksperter på området, hvilket betyder, at vi gerne hjælper dig med at finde frem til den perfekte løsning. Du er velkommen til at kontakte os på telefon 70 200 049 eller mail info@elvvs.dk.

Sådan fungerer halogen

Halogenlyskilden er udgangspunktet for mange typer lamper i dag, hvad enten de er indbygget i loft som spots, eller sidder i lamper. Halogenlyskilden er lavet sådan, at pæren består af en glødetråd fremstillet af wolfram, hvilket den oftest også er på en gammeldags glødelampe.

I en halogenlyskilde er tråden anbragt i en glaskolbe, som er fyldt med halogen. Halogen er en gasart der kan være af luftformig fluor, jod, astat, brom eller klor. Når der sendes en spænding igennem wolframtråden, udskiller den fordampede atomer, som går i kemisk forbindelse med halogengassen og dermed frembringes synligt lys.

Halogenspots i mange typer og spændinger

Halogenpærer blev oprindelig udviklet til bilindustrien, men siden er udviklingen på området gået stærkt. Man kan nu få halogenpærer i mange størrelser og spændinger. Oftest finder vi dem i 230V vekselstrøm eller 12V vekselstrøm, men også specielle spændinger til scenebelysning og fotooptisk udstyr findes på markedet, så fra 6V til 24V er ikke så ualmindeligt længere.

Halogenlyskilder i boligen findes i 2 typer: 230V eller 12V. En halogenpære ligger på EU’s energiklasse som C eller E. Det vil sige, at de forbruger 2 til 4 gange mere energi end energisparepærer i Klasse A.

Den seneste udvikling inden for halogen er IRC typen, som står for (Infra Red Coating). Det er en teknik, der kan spare op til 65% energi i forhold til den traditionelle halogenpære. Den infrarøde coating på disse pærer gør, at pæren giver mere lys, bruger mindre energi og dermed også har en lavere varmeafgivelse.

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er halogen?

Halogen er en gasart, som blandt andet bruges i halogenbelysning. Halogenbelysning sikrer dig et klart lys med en flot farvegengivelse. Halogen virker ved, at fordampede atomer fra glødepæren indgår i kemiske forbindelser med gasarten. Det sender spænding gennem tråden og giver et særligt flot lys.

 

Hvor bruger man halogenbelysning?

Halogenpærer bruges i boligen og i virksomheder, men blev oprindeligt udviklet til bilindustrien. Mens mange halogenpærer i dag afløses af LED lyskilder, så er der stadig efterspørgsel efter de traditionelle halogenpærer. Halogenpærer fås i mange størrelser og spændinger, både til almindeligt brug og til scenebelysning og fotooptisk udstyr.

 

Bruger halogenpærer meget strøm?

På en skala, hvor LED bruger absolut mindst strøm og glødepærer bruger mest, ligger halogen mellem de to. En halogenpære bruger 5 gange så meget strøm som en LED - og har ikke samme lange levetid. Halogenlyskilder i boligen findes i 2 typer: 230V eller 12V, og der er stadig efterspørgsel på halogen.

Et øjeblik...