Hvad siger kunderne?

Alle typer ledninger - køb og få rådgivning her

Vi bruger kabler og ledninger overalt i vores bolig. Der er både de synlige ledninger, som fx lampeledninger og antennekabler, og de usynlige, som fx installationskabler, der er gravet ned i jorden eller støbt ind i vores husmure. Hos Elvvs sidder der fagfolk bag skærmen, og vi er klar til at rådgive dig om alle typer ledninger, kabler eller el-tilbehør.

Ledninger til energieffektive og sikre installationer af el

Når du skal installere nye elartikler, har du naturligvis brug for nye kabler eller ledninger. Men det er også en god ide at udskifte de gamle ledninger og kabler med jævne mellemrum, da møre og nedslidte kabler kan medvirke til øget brandfare. Nye installationer kan også vise at give lidt ekstra tyngde i pengepungen, da de optimerer boligens energiforbrug.

Kvalitet er vigtigt – også når du handler ledninger og kabler

Inden du køber nye ledninger til din belysning, din antenne eller noget helt tredje, så overvej om den lave pris er udtryk for et godt tilbud eller en lav kvalitet. Det er nemt at falde for de billige kabler, men de kan ikke anbefales – slet ikke hvis du bekymrer dig om brandfare og dit samlede energiforbrug. Typisk er meget billige kabler ikke godt nok isoleret, hvilket betyder, at din elregning hurtigt skyder i vejret. Men dårligt isolerede kabler og svage kobberledere udgør også en potentiel brandrisiko, da varmeafledning kan føre til antænding af dine kabler. Derfor bør du undersøge markedet og gå efter kendte mærker, som er garant for kvalitet.

Installationskabler i alle ønskelige mål

Et almindeligt installationskabel består af en faseledning, en nulledning og en jordledning. Et installationskabel må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. De installationskabler, du finder hos Elvvs, er alle produceret i høj kvalitet med solide kobberledere, som fagfolk kan stå inde for. Du bestemmer selv, hvor langt et installationskabel, du vil købe. Kablerne kan nemlig bestilles i afmålte længder, hvor du betaler pr. meter. Du kan også købe hele ruller med installationskabler i enten 50, 100, 400 eller 500 meter.

Ledninger til alle formål

En ledning er ikke bare en ledning. Ledningen skal passe til stilen i huset – og selvfølgelig formplet. Du kan finde smukke og personlige stofledninger til dine lamper her på siden, og du kan finde de helt almindelige plastledninger. Du finder også telekabler, datakabler og signalkabler i bedste kvalitet, der sikrer dig en hurtig og god forbindelse. Til andre formål finder du alt inden for PVL-ledning, PVT sløjfeledning, halogenledninger og stikledninger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe ledninger og kabel i metermål?

Du kan købe installationskabler, coaxkabler, telefonkabler og halogenledninger i metermål på Elvvs.dk. Her finder du et stort udvalg af alle typer kabler og ledninger til dine installationer og lamper. Hvis du har brug for hjælp, så kan fagfolkene på Elvvs hjælpe dig.

Er billige ledninger og kabler gode nok?

Det er nemt at falde for de billige kabler, men de kan ikke altid anbefales. Typisk er meget billige kabler ikke isoleret tilstrækkeligt, og det kan udgøre en potentiel brandrisiko. Du må heller ikke gå ned på kvalitet i forhold til eksempelvis signalkabler. Her kan det betyde meget i forhold til dit TV-signal, at dine datakabler er af en ordentlig kvalitet.

Hvilke ledninger må jeg selv udskifte?

Du må ikke selv udskifte eller installere nye ledninger i den faste elinstallation. Den faste elinstallation er groft sagt det, du ikke kan tage med dig, når du flytter. Det er for eksempel målertavlen og fastmonterede stikkontakter. I stedet skal du kontakte en autoriseret elinstallatør, som kan udføre opgaven. Du må gerne selv sætte en lampe op eller skifte det yderste af en stikkontakt, men få overblik over elinstallationens ledninger og deres tilhørende klemmemærkning, inden du går i gang.

 

Et øjeblik...