Kabelsko, muffer m.m.

Kabelsko og kabelmuffer finder et i stort udvalg her på elvvs.dk. Her på siden har vi lavet overblikket og delt op i kabelsko og kabelmuffe, da vi synes, det skal være så let og overskueligt for vores kunder som muligt.

Vi har kabelsko og -muffer til både store og små kabler, og du kan dermed købe det, du skal bruge ét sted: Lige her! Du klikker dig bare ind på kategorierne her nedenfor, og så er du i gang.

 

Mærker
Hvad siger kunderne?

Kabelsko er små enheder, som du kan bruge til at tilslutte kabler til elinstallationer. Hos Elvvs.dk finder du et stort udvalg af kabelsko og kabelmuffer til dit lednings- og kabelarbejde. Find både isolerede og uisolerede kabelsko, rørkabelsko, ringkabelsko, gaffelkabelsko, vinkel kabelsko og et stort udvalg af kabelmuffer, krympbare loddemuffer, pressemuffer og terminalrør. 

Kabelsko og kabelmuffer til el-forbindelser

Kabelsko er forbindelsesprodukter, der bruges til at forbinde et kabel, der enten kan loddes, svejses eller krympes. Den forbindende ende skal fastgøres til forbindelsespunktet ved brug af en bolt, skrue eller fjederklip. Kabelsko kan også bruges til at samle to elektriske ledninger med fx spadestik og spadestiksmuffer. I el forbindelser vil man typisk bruge en isoleret kabelsko af gummi eller plast for at forhindre stød.

Mange forskellige størrelser og materialer

Der findes mange forskellige størrelser, funktioner og materialer, når det kommer til kabelsko. Du kan vælge mellem aluminium og kobber såvel som isoleret og uisoleret. Dit valg af materiale og funktion, afhænger selvfølgelig af hvilken elinstallation, du skal foretage dig. Tilslutningsenden af din kabelsko skal passe med din terminal, så afhængig af opgaven, skal du enten bruge en ringkabelsko eller en gaffelkabelsko. Derudover kan du bruge kabelskoen til at reducere tykkelsen på selve kablet eller ledningen, så du kan få plads til større kabler i dit stik.

Ledning eller kabel?

Kabelsko findes på kabler og ledninger i f.eks. biler, elektriske apparater, maskiner og andre El apparater. Ordene kabel og ledning bliver typisk forvekslet med hinanden. Forskellen er, at kabler er lavet af flere strenge, hvorimod en ledning kun består af en enkelt. Du vil sagtens kunne bruge en kabelsko til både kabel og ledninger, men det kræver at du vælger den rette type klemme.

Hvad er kabelsko?

Kabelsko bruges til at forbinde et kabel til en elinstallation eller til at samle to ledninger med en muffe. Kabelsko findes på kabler og ledninger i fx elektriske apparater, biler eller eldrevne maskiner. 

Hvilke slags kabelsko findes der?

Du kan købe isolerede kabelsko og uisolerede kabelsko. I el forbindelser vil man typisk bruge en isoleret kabelsko eller en kabelsko af gummi eller plast for at forhindre stød. Kabelsko kommer med forskellige tilslutningsender, fx rørkabelsko, ringkabelsko, gaffelkabelsko og vinkel kabelsko. 

Hvad er en kabelmuffe?

En kabelmuffe er en lille plastikdims til at samle ledninger i. Kabelmuffer findes i forskellige udgaver under forskellige navne: Du kan få krympbare loddemuffer, som bruges til at samle to ledninger ved at smelte muffen ved varmepåvirkning. Der findes også pressemuffer, som man fører de afisolerede kabelledere ind i, hvorefter man presser røret sammen med en med prestang. 

 

 

 

Et øjeblik...