LK FUGA Forfradåser

Hvad siger kunderne?

Her finder du alternative forfradåser til LKs FUGA serie. Alt LK FUGA materiel i passende modul kan monteres i dåsen. Kennig forfradåser passer til LK FUGA og andre afbryderserier på det danske marked. Denne type eldåser er beregnet til montage i lette skillevægge.

Hvis du leder efter de lufttætte FUGA AIR forfradåser, så klik her.

Mange gode fordele

Forfradåser findes i flere forskellige udgaver. De klassiske modeller og så de nye udgaver, som kom på markedet i 2012. Begge modeller passer til LK FUGA materiel, men kan ikke bygges sammen med originale LK FUGA forfradåser.

1,5 modul forfradåse

Denne forfradåse er ændret i forhold til den klassiske dåse, idet den nu er vandret sammenbygget. Det vil sige, at skal du have flere stikkontakter ved siden af hinanden, så kan du sammenkoble dåser i ens størrelser vandret. En forfradåse er nemt og hurtigt monteret, da dåsen kommer med skruefikseringspunkt i både top og bund. Dermed er det slut med at rode med fastgørelsesstrips.

Nem montering og afmontering

Vores forfradåser findes i størrelserne 1 meter, 1,5 meter, 2 meter og 2,5 meter. Alle dåserne er forbedret med trippelgevind skruer, som gør montering både nem og hurtig. Derudover er der fastgørelsesvinger, som selv vipper ud og ind og gør både montering og afmontering nem.

Hos ELVVS finder du et stort udvalg af de nyere forfradåser, som er 2 mm dybere i forhold til de klassiske modeller. Det giver en bedre placering af udslagsblanketter, samtidig med at brug af 2 mm længere skruer gør, at forfradåsen nu kan monteres i 3 lag gips.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bruges en forfradåse i en el-installation?

En dåse, som sættes i forfra, kaldes også en forfradåse. Det er den type el-dåser, der bruges til montering af afbrydere og kontakter i lette vægge som f.eks. gips eller en træpladevæg.

Hvornår monteres en forfradåse?

En forfradåse monteres efter, at væggen er sat op. Det foregår ved, at en elektriker trækker kabler i skellet frem til de steder, hvor der skal være en stikkontakt eller afbryder. Med et hulbor eller en hulsav laves der hul, der hvor elartiklerne skal monteres. Kablerne fiskes ud og monteres i forfradåsen, hvorefter dåsen fastgøres i pladevæggen.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved forfradåser?

Du skal huske, at forfradåser også er en del af den faste el-installation. Den skal derfor udføres af en autoriseret el-installatør.

Et øjeblik...