Vejsalt & Sneskrabere

Hvad siger kunderne?

Sneskrabere

Vinteren i Danmark kan være streng ved os når kulden rammer. Frost og sne er ikke ualmindelig i månederne fra november til februar. Derfor er det godt at være forberedt på når uheldet er ude. Det danske vejr kan gøre stierne og vejen usikre, så hvorfor ikke helgardere sig med vejsalt og sneskrabere. Vejsaltet består af natriumklorid, der danner en tynd saltlage på vejbelægningen. Bruger du tørsalt vil belægningen først fryse ved -6-8 grader. Når vejret er koldt er det derfor også godt at være klædt ordentligt på til at skrabe sne. Derfor kan du hos ELVVS også finde et stort udvalg af arbejdstøj og fodtøj. 

Brug saltvand fremfor tørsalt

Hvis du opløser saltet i vand først, kan du få en endnu bedre smeltende effekt helt ned til temperaturer på minus 15 grader. Du kan spare på saltet og få en højere effekt ud af det. Opløs saltet i vandet, inden du spreder det. En kraftig saltvandsopløsning er mere effektiv end tørt salt. De fleste sneryddere bruger derfor saltlage frem for tørt salt. Det er også godt at have en forstøverflaske med saltlage stående. På den måde kan du nemt holde trappen fri for is derhjemme. Men fjern altid sneen først.

Fjern sneen inden du bruger vejsalt

Vejsalt er godt til en lille mængde sne, men den kan ikke klare sne i store mængder, der ligger på vejen eller fortovet. Derfor er det altid vigtigt at du får fjernet sneen så godt du kan med en sneskraber. Derfor har vi hos ELVVS samlet de bedste sneskrabere, som du kan anvende når det barske vejr er over os. Har du fjernet sneen er det bare med at sprede salten, så der ikke bliver glat.

Ulemper ved salt

Vejsalt er effektivt og billigt og er derfor ofte det mest udbredte tømiddel i Danmark. De er dog nogle ulemper ved at bruge salt. Det er giftigt for planerne i haven, det giver gule pletter på hække og kan dræbe små træer. Derudover er det heller aldrig sjovt at gå i sne, hvor der er spredt salt, fordi det giver hvide skjolder på dine sko. Derudover kan det også få din bil og din cykel til at ruste. Derfor er det altid en god ide at skylle dine sneskovle og skrabere og pensle dem med olie inden brug. Du kan også køre bilen i vaskehallen og få den undervognsbehandlet så den er mere modstandsdygtig overfor salten. I forhold til hvide skjolder på skoene kan disse kommes til livs med sødmælk. Det er derfor ikke altid praktisk at være ude i snevejret, men der findes tricks, der kan hjælpe dig.

 

 

Et øjeblik...