Dine senest sete produkter
Hvad siger kunderne?

Antennekabel, coax kabel, coaxial kabel - kært barn har mange navne. Hos Elvvs kan du finde netop det antennekabel, der passer til dit behov. Er tv-kabler og antennekabler ikke er din stærke side, så fortvivl ej. Her på siden vil vi guide dig igennem de forskellige typer antennekabler til forskellige formål. Skulle du mod forventning ikke finde det du søger, så kontakt endelig vores kundeservice. Vi er altid klar til at hjælpe dig - både med at skaffe det, du søger og besvare dine spørgsmål omkring køb af antennekabel. 

 

Antennekabler til knivskarpe TV-begivenheder

Vi kan ikke leve uden et antennekabel i en god kvalitet, når vi forventningsfuldt sidder foran TV’et og skal se ugens vigtigste fodboldkamp eller yndlingsprogrammet fredag aften. Her er det vigtigt med et knivskarpt og stabilt signal, så vi ikke går glip af vigtige højdepunkter. Vi vil jo gerne huske begivenheden – og ikke det sløje signal eller det frosne billede på skærmen. Ofte skyldes et dårligt TV-signal, at dine antennekabler er forældede, ødelagte eller af en for ringe kvalitet. Hos Elvvs finder du antennekabler, som er godkendt til Yousee og Stofa. Køb dem online til nogle af markedets laveste priser. Du kan også købe tilhørende stik, stikpropper, coaxsamlere og antenneforstærkere. 

 

Køb kabler i metermål 

Antennekablets kvalitet har betydning for signalet, og dermed også lyd og billede på dit TV. Det er særligt vigtigt at huske på, når du skal anskaffe dig et langt antennekabel. Jo længere signalet skal rejse gennem kablet, jo mere forringelse vil der være. Anbefalingen lyder, at hvis du overstiger en længde på 10 meter, får du et ringere signal. Du skal derfor sørge for, at dit antennekabel er så kort som muligt, da det giver dig et stærkere signal. Hos Elvvs kan du købe coaxkabler og antennekabler på metermål, hvor du selv kan montere antennestikprop. Du kan selvfølgelig også købe færdigmonterede antennekabler i forskellige mål på op til 10 meter

 

Vores populære valg 

Hvis du er ude efter at få et godt signal, anbefaler vi et dobbeltskærmet antennekabel, helst så kort som muligt. Når kablet er dobbeltskærmet, betyder det også, at udefrakommende støj er reduceret til minimum. Triax Koka 600 er et dobbeltskærmet halogenfri antennekabel til indendørs og udendørs installation (ikke nedgravning). Det er et populært valg på grund af den høje kvalitet, som er testet og godkendt af YouSee og Stofa egen kontrolafdeling. Kablets materiale er udviklet og optimeret, så montage og afisolering er så let som mulig for dig.

 

Antennekabler, der skal graves ned

Du skal bruge et særligt antennekabel, hvis du skal grave kablet ned i jorden fra standeren og ind til huset. I så fald skal du købe et særligt jordkabel, der er godt isoleret og kan tåle at være gravet ned. Hos Elvvs kan du købe et jordkabel fra Solar Plus i A-klassen, som er godkendt af YouSee. Dette antennekabel er velegnet til installation på mindre end 75 meter. Kablet er også velegnet til parabol installation ved nedgravning i jord.


 

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad bruges et antennekabel til?

Et antennekabel fører TV-signal ind i dit TV. Tv-signalet kommer typisk fra et antennestik i væggen, en tv antenne på taget eller fra en parabol. Dette kaldes signalkilden. Alle enhederne i antenneinstallationen, fx antennestik, antennekabler og antennefordeler er forbundet fra signalkilden og hele vejen frem til alle boligens fjernsyn.

 

Hvilke typer antennekabler findes der?

Du kan både købe indendørs og udendørs antennekabler. Du skal bruge et særligt antennekabel, hvis det skal graves ned eller føres ind i murværket på dit hus. Det kaldes et jordkabel, og det er godt isoleret for vind og vejr. Indendørs kan de fleste hjem med moderne antenneboks og fjernsyn, kan man anvende et coax kabel eller koaksialkabel, som det også kaldes, giver mulighed or at modtage TV, Internet og telefon igennem samme kabel.

 

Hvor meget betyder kvaliteten af et antennekabel?

Antennekablets kvalitet har stor betydning for lyd og billede på dit TV. For det første skal du sørge for, at antennekablet er så kort som muligt. Jo kortere signalet skal rejse, jo stærkere er det. For det andet skal kablet være af en god og nutidssvarende kvalitet. Ofte skyldes et dårligt TV-signal, at antennekablerne er forældede eller har en for ringe kvalitet. Et dobbeltskærmet antennekabel er et kvalitetskabel, der sikrer god modtagelse af det følsomme digitale signal såvel som det hårdføre analoge signal.

 

Hvilket antennekabel skal jeg vælge?

Du skal vælge et dobbeltskærmet antennekabel af god kvalitet. Så kort som muligt til den nødvendige rækkevidde - og fuldmonteret, så du ikke selv skal samle løsdele i kablet. Et dobbeltskærmet antennekabel kaldes også et ”HF tæt” kabel. HF står højfrekvent, så når antennekablet er HF tæt, er det sikret imod de forstyrrelser og støj, som vælter de højfrekvente kanaler.

Et øjeblik...