Hvad siger kunderne?

Stort udvalg af sikringer

Når du er ved at installere el i din bolig eller på dit kontor, så er det vigtigt at du husker at installere dine sikringer også. På den måde kan du være sikker på at dine apparater ikke bryder sammen. Er det til dit hjem, du skal have installeret sikringer, vil det typisk være sikringerne B og C, som du er på udkig efter. Når der skal installeres sikringer er det vigtigt at det er en autoriseret person, som installere det for dig. Der kan nemlig være mange komplikationer ved at få det installeret korrekt, som en uerfaren ikke ville kunne klare.

Automatsikringer

En af de forskellige typer af sikringer, du kan finde i vores sortiment et automatsikringerne. Disse er en af de traditionelle typer for smeltesikringer. Ryger sikringen på disse automatsikringer, skal den ikke skiftes, men derimod blot sættes til igen. Afbryderen vil nemlig blot slå fra, hvis sikringen går. På den måde er der ikke det store fikse arbejde, hvis uheldet skulle være ude. Du behøver derfor ikke de store tekniske kundskaber og erfaring for at kunne betjene denne type. Det er en af de største forskelle på automatsikringer og smeltesikringer.

Smeltesikringer

Bruger du smeltesikringer frem for automatsikringer, så skal du udskifte dine sikringer, som er slået fra. Det fungerer på den måde at der inde i sikringen er en tråd, der automatisk brændes over ved for høj belastning. Alt dette sker inde i din el tavle, som sikrer dig mod overbelastning af dine el apparater, herunder også kortslutning. Bliver der tilsluttet for mange apparater på én gang, bliver det elektriske kredsløb belastet.  Det kan forårsage at ledningerne i dit hjem vil smelte og i værste fald udvikle en brand. Derfor er der udviklet sikringer, som kan forebygge dette scenarie. I stedet for dine ledninger smeltes sammen, så smelter tråden inde i sikringen sammen og lukker ned for alle kredsløb. Det er ikke alle, der ved, hvordan man skifter en sikring og hvordan man finder frem til den, som er brændt over. Derfor er der mange, som bruger andre typer af sikringer. 

Info om sikringer:

Sikringer kaldes også smeltesikringer og er et lovkrav de sidder i el installationer i Danmark.

En smeltesikring består af en tynd ledende metaltråd med en meget lille modstand som gør at der afsætten en lille smule varme i tråden, hvis strømmen og dermed varmeudviklinger overstiger en hvis grænse vil tråden smelte over, deraf navnet "smeltesikring"

Metaltråden er indkaåslet i en hvid cylenderisk keramik, med metal fødder i hver ende der tjener som forbindelsen punkter så strøm kan passere igennem tråden. I den ene ende af tråden er der fastgjort en fjeder som i tilfælde af tråden smelter over sørger for at trække de nu 2 stykker metalsnor fra hinanden hvorved strømmen afbrydes.

Sikringer er på keramikken påtrykt en mærkestrøm som der maksimalt kan løbe igennem sikringen uden af metaltråden smelter over, sikringer har til formål at beskytte mod kortslutninger, beskytte kabler og ledninger så ikke det er muligt at bruge så meget strøm at der kan gå ild i kabler & ledninger samt andet tilsluttet matriel.

 

Et øjeblik...